To nordmenn lettere skadd i bussulykke

Nattbuss kjørte av veien og veltet på vei til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

15 personer ble skadd da en buss på vei fra København til Oslo kjørte av veien og veltet i Bohuslän i Sverige natt til lørdag. To av de skadde er nordmenn.

Bussen kjørte ut litt før klokken 4 på E6 en kilometer nord for Tanumshede. Det var 43 passasjerer om bord, og ulykken skjedde på en strekning hvor det pågår veiarbeid. Selskapet opplyser at det var tett tåke og kraftig regn i området.

«Bussen holdt lav fart, men kjørte ut i grøften og la seg på siden», skriver Swebus i en pressemelding.

Til sykehus

Ni personer ble sendt til sykehus i Uddevalla, men ingen av disse var alvorlig skadd, ifølge busselskapet Swebus, som bussen tilhørte.

De ni var to dansker, to svensker og fem utenlandske studenter bosatt i Danmark. To personer, en danske og en svenske, blir liggende til observasjon på sykehuset, men skal bare ha fått lettere skader.

Seks passasjerer med lettere skader ble fraktet til Norra Älvsborg sykehus. Blant de seks var det to nordmenn. Fire har blitt utskrevet, mens de to siste blir utskrevet i løpet av lørdag formiddag.

Flere av passasjerene ble tatt hånd om på brannstasjonen i tettstedet Tanumshede.

Ny buss

24 passasjerer ble hentet av en annen buss som kjørte videre mot Oslo.

- Denne bussen var framme i Oslo litt over klokken åtte, sier Ingvar Ryggesjö i Swebus Express til NTB.

Bussen som havnet utenfor veien forlot København klokken 21.20 fredag kveld og skulle vært framme i Oslo lørdag klokken 5.40.(NTB)