To nordmenn pågrepet

To nordmenn er pågrepet etter ranet mot Norsk Kontantservice. De er siktet etter at de ble gjort beslag hos firmaet de jobber for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Begge de to jobber for et Oslofirma som skal ha levert teknisk utstyr til Nokas-bygget. De ble avhørt som vitner i går, beslag politiet gjorde hos firmaet i går kveld, førte til at statusen til de to mennene ble endret til siktet, opplyste politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

Politiet pågrep de to mennene seint i går kveld. De er ikke siktet for selve ranet, og politiet vil ikke opplyse hva de er siktet for, men sier de vurderer fortløpende å endre siktelsen.

Politiet sier at de siktede er norske statsborgere, men vil så langt ikke gi flere opplysninger om firmaet de to er tilknyttet.

Den ene mannen skal være rundt 30 år, mens den andre er i midten av 40-årene.

Politiet har så langt ikke tatt stilling til varetektsfengsling av de to mennene.

Ifølge VG deltok mer enn ti polititjenestemenn i en flere timer lang razzia mot Oslo-bedriften der de to er ansatt. Både dokumenter og datamaskiner skal ha blitt sikret under razziaen, som ikke ble avsluttet før nærmere klokka 21 i går kveld.

En bil ble også gjennomsøkt, og politiet gjennomførte ifølge avisa avhør i forbindelse med aksjonen.

- Jeg kan bekrefte at vi har kjennskap til denne ransakingen, men jeg vil vente med å kommentere hva som ble resultatet av aksjonen, sa politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB før pressekonferansen.

Tre svenske statsborgere ble pågrepet i Göteborg dagen etter ranet. Alle tre er varetektsfengslet, og er begjært utlevert til Norge.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

DREPT: Arne Sigve Klungland ble drept under ranet.
MILLIONRAN: Ranerne fikk med seg mange titall millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer