Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To nordmenn savnet på Maldivene

Utenriksdepartementet har liten oversikt over nærmere 30 nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Maldivene har blitt et stadig mer populært reisemål for norske turister. Et 20-talls turister fra Norge oppholdt seg der da monsterbølgene raster over det lave øyriket.

Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet.no at de nesten ikke har oversikt over nordmenn på Maldivene, men en ringerunde til de sentrale reiseoperatørene viser at nesten alle kan gjøres rede for.

Gjester evakuert

- Noen norske gjester må evakueres fra en av øyene til en annen øy på grunn av store ødeleggelser, men ingen er skadet, sier daglig leder Liv Synnøve Tandstad i Manta Reiser.

Selskapet er størst på Maldivene-reiser her i landet og hadde i underkant av 20 gjester på øygruppene.

Turopertøren Prisma har to familier på Maldivene.

- Vi har vært i kontakt med den ene, men den andre familien har vi ikke hørt noe fra, sier daglig leder Bengt Olsen i Prisma.

Øya denne familien er på har vært isolert. I dag fikk Prisma kontakt med hotellet familien bor på, men de klarer ikke å lokalisere dem.

- Vi håper å få vite noe mer i morgen. Maldivene ligger isolert til og det har vært vanskelig å få informasjon ut, sier Olsen.

Wickstrøms Reiser har to personer på bryllupsreise på Maldivene og begge har det bra.

UD har vært fraværende

Hotellene de norske bor på er nogenlunde inntakte og bølgene traff landet tidlig om morgenen ved 07.30-tida. Da sov enten gjestene eller de var i frokostsalene på hotellene. Derfor har det gått bra.

Foreløpig er det bare en britisk turist som er meldt død på Maldivene.

- Har dere informert UD om at alle norske har det bra?

_ Vi har prøvd men ingen tar telefonen.

- Har UD ringt dere som er størst på Maldivene?

- Nei, og vi er forundret over det. Tar de kontakt kan de få vite hvem som er der og at alle har det bra, sier Liv Synnøve Tandstad.

Selskapet hennes har også fem turister på Sri Lanka og alle de har det også bra etter forholdene.

UD ønsker ikke å kommentere kritikken om at reiseoperatører som har gjester på Maldivene ikke har blitt kontaktet, men sier at det dreier seg om et fåtall nordmenn og at man har prioritert områder som har vært hardere rammet.

LAVTLIGGENDE:</B> Maldivene ligger bare en meter over havet. Bølgen som traff var høyere, men ble bremset ned av korallrev rundt land.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media