To nordmenn stjal dumper og skal ha prøvd å kjøre over vekterbil

Nå er de mistenkt for drapsforsøk i Sverige. En av mennene ble pågrepet sterkt beruset, mens den andre brøt seg inn i villa - før han også ble pågrepet.

DUMPER: To nordmenn skal ha stjålet en anleggsmaskin og kjørt den i høy hastighet mot vekterbil. Illustrasjonsfoto: Reuters/Marko Djurica/NTB Scanpix
DUMPER: To nordmenn skal ha stjålet en anleggsmaskin og kjørt den i høy hastighet mot vekterbil. Illustrasjonsfoto: Reuters/Marko Djurica/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nordmenn er mistenkt for drapsforsøk etter at de stjal en anleggsbil og kjørte den i høy hastighet mot en vekterbil.

Hendelsen skjedde natt til i går ved det nye kjøpesenteret i Eda. Vektere oppdaget at en port ved senteret sto oppe og at en anleggsmaskin av typen dumper var borte, skriver Värmlands Folkblad.

- Ville kjøre på dem Det bekrefter vakthavende Ronny Bratström ved politiet i Värmland til Dagbladet:

- Vekterne oppdaget først at porten var åpen og deretter at dumperen var borte. Etter at de kjørte en tur i nærheten for å finne den på riksvei 61, møtte de på kjøretøyet. Han kjører deretter i retning dem og de fryktet at han ville kjøre over dem. Vekterne satte deretter i revers og snudde bilen for å kjøre unna i høy hastighet, forteller Bratström.

- De oppfattet det slik at han ville kjøre på dem, understreker han.

- Kraftig påvirket Dumperen forsvant, men ble etter noen timer funnet av politiet etter at den berusede nordmannen hadde kjørt seg fast.

- Han var kraftig påvirket. En patrulje pågrep ham og tok han inn til politistasjonen og satte han i arrest.

54-åringen er nå mistenkt for blant annet tyveri, kjøring i påvirket tilstand og drapsforsøk.

Villainnbrudd Under avhør i går kom det fram at nordmannen hadde hatt selskap av en annen nordmann i dumperen.

- Han navngir en person som var med. Denne personen møter vi på i forbindelse med at vi fikk melding om et villainnbrudd. Han prøver først å komme seg unna, men blir pågrepet av oss. Det viser seg at det er mannen den første mannen har navngitt. Også han er sterkt beruset, sier Bratström.

Begge mennene er nå mistenkt for drapsforsøk.