Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To norske elever døde i ulykke i Kenya

Gruppe fra folkehøyskole i trafikkulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte er på sykehus og to er døde etter en trafikkulykke mellom en minibuss og en lastebil i Kenya, melder VG.

Elevene var del av en gruppe fra Valdres folkehøgskole på reise i landet. De pårørende er varslet, opplyser rektor Jens Rindal til avisa.

Ulykken skal ha skjedd i dag formiddag, da 11 av en gruppe på totalt 20 av skolens elever var i minbussen som kolliderte med en lastebil.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en alvorlig ulykke. 11 av våre elever er innblandet. Åtte er påsykehus for behandling med modeate skader, alle er ved bevissthet. To elever er omkommet og en er fysisk uskdaet, sier Rindal til VG.

Elevene oppholder seg nå ved et hotel i Nayouiki.

UD senter kriseteam Utenriksdepartementet har opprettet en krisestab på tre personer og to diplomater reiser ned søndag morgen for å bistå elever og ansatte. Sjømannskirka sender dessuten en prest til Kenya for å bistå i omsorgsarbeid, melder skolen på sine nettsider.

- Skolen har mottatt det sørgelige budskapet om at vi har hatt en minibussulykke, der 11 av våre elever på Idrett-Bistand-Afrika sin studietur i Kenya er direkte involvert. Det er med stor sorg vi må meddele at to av våre elever har omkommet, heter det i en uttalse fra skolen.  

Pressevakt i UD, Kristin Enstad, bekrefter overfor Dagbladet at de er vaslet om den alvorlige trafikkulykken i Kenya der nordmenn har vært involvert.

-  Vi er blitt varslet om både skadde og dødsfall, men vi kan ikke bekrefte dette per nå. Vi er kjent med at noen av de involverte er sendt til lokalsykehus for medisinsk behandling. Vår amabassade i Nairobi er i løpende kontakt med reisefølget for å bistå på best måte, sier hun.

- Noen fra ambassaden i Nairobi vil reise til området der ulykken skjedde så snart det blir lyst i morgen tidlig, og her fra UDs side vil vi sende forsterkninger, legger hun til. 

Skolen har satt opp et kriseteam på fem personer som jobber fra skolen.

Det er dessuten satt opp krisetelefon, betjent av Sjømannskirka for elever/ansatte, opplyser skolen, som videre oppfordrer foreldre/foresatte som er berørt av ulykken om å holde kontakt med elevens forsikringsselskap.

Ikke første gang Dette er den andre alvorlige trafikkulykken med norske ungdommer i Kenya på relativt kort tid. For to år siden ble en norsk skoleelev er drept og en annen er hardt skadd i en trafikkulykke i landet, da elever fra Kvadraturen skolesenter i Vest-Agder var på skoletur.

Hele Norges coronakart