Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To norske funnet registrert i Krabi

KRABI (Dagbladet.no): En nordmann som kom til Thailand for å lete etter sin far, fant i går bildet av ham i City Hall i Krabi. Der fant han også bildet av en norsk toåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Viktig informasjon til pårørende som leter

- Det nytter å lete, særlig hvis du får litt hjelp fra noen som har litt erfaring med databaser, forteller mannen, som på grunn av familien er en av mange som ikke ønsker å tilkjennegi seg med navn og bilde.

Hans far var på ferie i populære Krabi da flodbølgen kom, og takket være en tatovering på armen ble han gjenkjent blant bildene thailandske myndigheter har hengt opp av de personene de har funnet døde.

- En norsk familie som var i ferd med å reise hjem, ga oss et bilde av sin to år gamle sønn som var savnet, og som de ikke hadde funnet. Også ham fant vi i denne databasen, forteller mannen.

Han innrømmer at han ikke hadde forventet å finne faren i live.

- Men at jeg fant ham, og derfor etter hvert har en gravstein å gå til, er nok til å føle at turen hit ned var vellykket, utaler han.

Mange av dem som fortsatt leter etter sine kjære, har uttalt at de ikke lenger tror det er håp om å finne vedkommende i live, men at de håper å finne et spor som tilsier at kroppen er funnet.

- Ikke ta nei for et nei

Ilvy Smirnoff fra Russland snakker flytende thai og engelsk, og er en av mange frivillige som hjelper til med å gi informasjon til alle dem som leter etter savnede. Han har mange eksempler på at det nytter å lete.

- Ikke ta nei for et nei. Grav og spør, og sjekk alle navnlister. Snart vil vi ha fått en skikkelig database på beina, slik at mange kan sitte hjemme og lete. De som kommer til Thailand bør imidlertid granske alle tilgjengelige lister som legges ut her på City Hall.

- Ikke se bare på eget land og ikke tro at navnet ditt er skrevet riktig. Feil stavemåte kan ha plassert deg under annet land.

- Det er ikke lenger vits i å besøke sykehus i den regionene den savnede befant seg da flodbølgen kom. Vedkommende kan ha være

flyttet mange ganger, og på sykehusene er det ikke lenger igjen skadde personer. De døde kroppene er fraktet til templer, og disse er nå forbudt område. Det er heller ingen vits i å besøke stedet vedkommende ferierte. Der er anleggsmaskiner i ferd med å rydde, og det ligger høyst sannsynlig fortsatt døde kropper igjen etter kjempebølgens herjinger. Dette kan gi smittefare.

- Og legg igjen din DNA-profil før du reiser hjem. Det blir tatt DNA-prøve av alle de som er omkommet, noe som forhåpentligvis vil gi mange et positivt svar etter hvert som resultatene foreligger.

<B>- SJEKK ALLE LISTER OG DATABASER: </B>Ilvy Smirnoff anbefaler de som leter etter savnende om å sjekke alle utlagte navnlister nøye. Det samme gjelder databaser. Klarer du det ikke selv får du hjelp, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media