Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- To norske gutter er mistenkt for å ha hengt 11-åring

Begge er under 15 år.

TO MISTENKT: Ifølge Expressen, er to gutter under 15 år mistenkt for å ha hengt en 11 år gammel norsk gutt i dette treeet på langfredag. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet
TO MISTENKT: Ifølge Expressen, er to gutter under 15 år mistenkt for å ha hengt en 11 år gammel norsk gutt i dette treeet på langfredag. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To gutter under 15 år skal være mistenkt etter at en 11 år gammel norsk gutt ble forsøkt hengt på Haganäset Camping i Charlottenberg fredag kveld. Det skriver den svenske avisa Expressen i dag.

- To gutter under 15 år er mistenkte, sier en kilde med innsyn i saken, til avisa.

Ifølge VG Nett er begge de to guttene norske statsborgere.

De to skal ha blitt avhørt av politiet i Värmland i går, og på grunn av deres lave alder var representanter fra det svenske barnevernet til stede under avhørene.

Blir ikke varetektsfengslet Den foreløpige etterforskningen ledes av de svenske påtalemyndighetene. Herfra opplyses det at fordi de to mistenkte - som følge av sin unge alder, ikke er strafferettslig ansvarlige, vil de heller ikke bli varetektsfengslet.

- Saken er i en svært delikat situasjon, sier Lars Folkunger i påtalemyndighetene til Expressen.

Sikret klesplagg Politiet har trolig oversikt over alle familiene som var på Haganäset den aktuelle dagen. Da Dagbladet var på campingplassen, sikret to sivilkledde etterforskere seg blant annet hvite klesplagg tilhørende minst èn norsk gutt.

Han har i likhet med flere andre barn forklart at han var på eller ved lekeplassen i det aktuelle tidsrommet uten å se selve overfallet på 11-åringen, som fikk et glimt av en hvitkledd skikkelse.

- Det er riktig at vi har hentet noen klær vi undersøker nærmere, men hvilken verdi dette har, er vanskelig å si, opplyser tjenestemannen fra Värmland-politiet til Dagbladet.

- Har spor Politiet uttalte i går at de hadde noe å gå på i jakta på en eller flere gjerningspersoner.

- Vi arbeider etter visse spor, sa polititalsmann Per-Arne Eriksson ved Värmlands-politiet til Dagbladet ved 0940-tida mandag.

Dersom opplysningene fra kildene til Expressen stemmer, var de to guttene under 15 år allerede i går mistenkt.

- Nå går det galt Dagbladet har også møtt foreldrene til gutten. De forteller at de ikke får ro før sønnens gjerningsmann er tatt.

- Alt bare datt sammen, jeg ble lamslått. Det var helt uvirkelig, sier faren, Mikael Bekengen.  

Den 11 år gamle gutten skal ha stått med en løkke rundt halsen da en tilfeldig forbipasserende oppdaget ham.

- Jeg skjønte at nå går det galt, har den 11 år gamle gutten selv forklart til politiet.

ALLE FORELDRES MARERITT: - Alt bare datt sammen, jeg ble lamslått. Det var helt uvirkelig, sier faren, Mikael Bekengen til Dagbladet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
ALLE FORELDRES MARERITT: - Alt bare datt sammen, jeg ble lamslått. Det var helt uvirkelig, sier faren, Mikael Bekengen til Dagbladet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media