Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To norske kvinner fengslet i Dubai

Familien i Norge føler seg hjelpesløse.

MYSTISK: To norske kvinner skal ha sittet i varetektsfengsel i Dubai i én uke og tre dager. Årsaken er foreløpig ukjent. Foto: NTB / Scanpix
MYSTISK: To norske kvinner skal ha sittet i varetektsfengsel i Dubai i én uke og tre dager. Årsaken er foreløpig ukjent. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK har kvinnene, som er i midten av 20-årene, sittet i varetektsfengsel i Dubai i én uke og tre dager. Årsaken til fengslingen er foreløpig ukjent.

- Utenrikstjenesten er kjent med at to norske borgere er fengslet i De forente arabiske emirater, og gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier Guri Solberg, kommunikasjonsrådgiver i UD til Dagbladet.

Hun sier at UD ikke kan kommentere saken ytterligere.

- På grunn av lovpålagt taushetsplikt kan vi ikke kommentere ytterligere enkeltdetaljer i oppfølgingen av en pågående konsulærsak, sier Solberg.

Ifølge NRK er familiene til de to kvinnene, som er fra Trøndelag, fortvilet over situasjonen. De har ikke fått vite hvorfor kvinnene sitter i varetekt.

- Vi føler oss hjelpeløse. Politiet i Dubai kan ikke sammenlignes med politiet vi er vant med hjemme i Norge, sier faren til en av kvinnene til NRK.

Ifølge NRK har en representant fra den norske ambassaden i De forente arabiske emirater møtt kvinnene som er varetektsfengslet.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media