Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- To norske kvinner voldtatt i Tyrkia

Det bekrefter UD, som er i kontakt med begge familiene. Det er ingen sammenheng mellom hendelsene.

VOLDTATT I TYRKIA: Her i den tyrkiske badebyen Alanya skal to norske kvinner ha blitt voldtatt den siste uka. 
Foto: Odd Roar Lange/Dagbladet
VOLDTATT I TYRKIA: Her i den tyrkiske badebyen Alanya skal to norske kvinner ha blitt voldtatt den siste uka. Foto: Odd Roar Lange/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To norske kvinner har blitt voldtatt i feriebyen Alanya i Tyrkia den siste uka, opplyser Utenriksdepartementets pressevakt Mariam Naqvi overfor Dagbladet.

- UD kjenner til begge sakene, og har vært i kontakt med begge familiene. Vi har bistått dem og undersøker hvordan vi kan fortsette med det. Dette er en vanskelig situasjon for familiene, og vi ser på disse hendelsene som svært alvorlig, sier Naqvi.

Hun ønsker ikke å gå inn på detaljer om sakene, men kan opplyse at UD ser på det som en tilfeldighet at to norske kvinner har blitt voldtatt i Tyrkia på kort tidspunkt.

- Vi ser ingen sammenheng mellom hendelsene. Voldtektene skal ha skjedd i samme område, men ikke på samme sted, sier Naqvi til Dagbladet.

Tyrkiske medier melder at en av ofrene skal ha vært en norsk mindreårig jente på 14 år, som skal ha anmeldt en tyrkisk mann (24) for voldtekt i den tyrkiske feriebyen Alanya. Dette ønsker ikke UDs pressevakt å kommentere overfor Dagbladet.

Jenta skal ha vært på påskeferie med familien sin i den tyrkiske turistbyen, og skjærtorsdag ble hun med noen bekjente til et diskotek i sentrum. Der skal hun ha kommet i snakk med den tyrkiske mannen.

24-åringen jobbet på en båt i byen, og det er her jenta skal ha blitt voldtatt. Politiet gikk til aksjon og pågrep den angivelige voldtektsmannen om bord på båten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media