To nye anmeldelser mot KrF-politiker

Politikeren er fra før tiltalt for beføling av to jenter på 12 og 13 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nye jenter har anmeldt en KrF-politiker i Dalane for seksuelle handlinger. Politikeren er fra før tiltalt for beføling av to jenter på 12 og 13 år.

Også de to siste jentene som nå har anmeldt KrF-politikeren, er i 12-13-årsalderen.

- Anmeldelsene beskriver lignende forhold som i tiltalebeslutningen mot ham. Det dreier seg blant annet om beføling, sier politiadvokat Sigve Espeland til Aftenbladet.

Overgrepene han er tiltalt for, skal ha funnet sted i fjor sommer. Saken er berammet for Dalene tingrett 6. september, bare noen få dager før kommunevalget 10. september. Den tiltalte skulle opprinnelig stille til gjenvalg, men trakk seg etter at saken ble kjent i media.

KrF-politikeren har nå valgt å tre til side fra alle vervene sine i KrF til saken er avklart, opplyser lokallagsleder Olaf Gjedrem i Bjerkreim til Aftenbladet.

Ifølge tiltalebeslutningen skal mannen, som er i 50-årene, ha befølt den ene jenta på baken. Dagen etter skal den andre jenta ha blitt befølt på baken, ryggen og magen under klærne. I tillegg er han tiltalt for å ha kysset denne jenta på eller ved munnen flere ganger, skriver avisa.

Mannen risikerer fengsel inntil tre år, men han nekter straffskyld.

- Min klient er nokså klar på at han benekter straffskyld. Det er svære rom for misforståelser når det gjelder seksuelle handlinger som han er tiltalt for, sier advokat Kjell Holst Sæther.

(NTB)