Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To nye fengslet etter skyting i Oslo

Knyttes til alle tre skyteepisodene. Siktet for å ha brukt eller medvirket til bruk av skytevåpen.

SKYTEEPISODE: I midten av mars rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To nye personer er varetektsfengslet i forbindelse med skyteepisodene på Lambertseter, Bjørndal og Jordal i midten av mars. Det opplyser politiadvokat Ida Fengsrud til Dagbladet.

De to mennene skal være i henholdsvis 20- og 30-åra. En av dem ble varetektsfengslet denne uka, den andre i starten av forrige uke.

- De knyttes til alle tre skytingene og er begge varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i isolasjon. De ble pågrepet som følge av informasjon som har kommet fram i etterforskninga og avhør, opplyser Fengsrud.

Åtte i varetekt

Totalt sitter nå åtte personer i varetekt etter skyteepisodene på Oslos østkant. I tillegg er ytterligere to siktet i forbindelse med sakene.

Ifølge politiadvokaten er alle siktet for samme forhold, men en av dem er i tillegg siktet for drap etter at en polsk mann i 30-åra døde på Ullevål sykehus som følge av skadene han fikk etter skytinga på Bjørndal.

Etter å ha blitt funnet utendørs ved et garasjeanlegg, ble han fraktet til sykehuset med omfattende skader. Men livet stod ikke til å redde.

Fengsrud vil ikke kommentere hvilken sammenheng de to siste siktede har med de andre.

- Vi etterforsker dette for fullt, og ser alvorlig på det med tanke på at det er snakk om skyting mot personer i offentlig rom. Det er fremdeles tidlig i etterforskninga, sier politiadvokaten.

500 kroner kan ha utløst drap

Dagbladet har tidligere snakket med en kilde med god kjennskap til miljøet flere av de siktede tilhører.

Ifølge kilden skal en narkotikagjeld på 500 kroner ha vært starten på den voldsomme konflikten som gikk over to dager og som førte til skyteepisoder på Jordal, Lambertseter og til slutt endte med tragisk utfall på Bjørndal.

Politiet har tidligere gått ut og sagt at en av de pågrepne etter skytinga natt til mandag har hatt tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet i hovedstaden. Det er kjent at dette skal være det som er kjent som B-gjengen.

Mannen har tidligere i år sittet som fornærmet i retten i forbindelse med et drap på Ensjø tilbake i 2012. Ifølge politiet har ikke det mer enn fem år gamle drapet noen sammenheng med de siste skyteepisodene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media