To nye fengslet etter skyting i Oslo

Knyttes til alle tre skyteepisodene. Siktet for å ha brukt eller medvirket til bruk av skytevåpen.

SKYTEEPISODE: I midten av mars rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To nye personer er varetektsfengslet i forbindelse med skyteepisodene på Lambertseter, Bjørndal og Jordal i midten av mars. Det opplyser politiadvokat Ida Fengsrud til Dagbladet.

De to mennene skal være i henholdsvis 20- og 30-åra. En av dem ble varetektsfengslet denne uka, den andre i starten av forrige uke.

- De knyttes til alle tre skytingene og er begge varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i isolasjon. De ble pågrepet som følge av informasjon som har kommet fram i etterforskninga og avhør, opplyser Fengsrud.

Åtte i varetekt

Totalt sitter nå åtte personer i varetekt etter skyteepisodene på Oslos østkant. I tillegg er ytterligere to siktet i forbindelse med sakene.

Ifølge politiadvokaten er alle siktet for samme forhold, men en av dem er i tillegg siktet for drap etter at en polsk mann i 30-åra døde på Ullevål sykehus som følge av skadene han fikk etter skytinga på Bjørndal.

Etter å ha blitt funnet utendørs ved et garasjeanlegg, ble han fraktet til sykehuset med omfattende skader. Men livet stod ikke til å redde.

Fengsrud vil ikke kommentere hvilken sammenheng de to siste siktede har med de andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer