Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To nye gisler halshogd

Nettside viser drapene på en tyrkisk entrepenør og hans kurdiske tolk i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare dager etter at det britiske gisselet Kenneth Bigley ble brutalt halshogd i Irak, kommer meldingen om at to nye gisler er drept.

Opptak av de groteske drapene ble i kveld lagt ut på ei islamistisk nettside. Ifølge AP viser opptakene at den tyrkiske entrepenøren og hans kurdiske tolk fra Irak ble halshogd.

- Samarbeidet med USA

De drepte gislene er den tyrkiske entrepenøren Maher Kemal, som ble bortført fra hovedveien mellom Mosul og Baghdad på fredag, og tolken hans, Luqman Hussein.

Terrorgruppa som kaller seg Ansar al-Sunna tar på seg skylda for drapene, og skriver i en uttalelse at den kurdiske tolken ble drept fordi han skal ha samarbeidet med amerikanske styrker i Ramadi-området i Irak. I en annen uttalelse hevder terroristene at den tyrkiske entrepenøren arbeidet for amerikanske styrker på en flybase nord for Bagdad.

På videoen blir utlendinger advart mot å komme til Irak for å jobbe for amerikanske styrker eller interesser.

Ansar al-Sunna-gruppa har tidligere drept tolv fremmedarbeidere fra Nepal, og tre irakiske kurdere.

Truer flere

Den arabiske tv-stasjonen Al-Arabiya viste i kveld et videoopptak av et annet tyrkisk gissel. Kidnapperne viste fram mannens pass, men navnet gikk ikke å tyde, melder AP.

Mannen var omgitt av tre maskerte kidnappere på videoen. Han trues med halshogging innen tre dager, dersom ikke USA slipper løs alle irakiske fanger, og alle tyrkere trekker seg ut av Irak.

Ifølge AP skal gisseltakerne ha sagt at de tilhørte den fryktede terrorgruppa Tawhid og Jihad - «Enhet og Hellig krig» - som ledes av jordaneren Abu Musab al-Zarqawi. Dette er den samme gruppa som har halshogd britiske Kenneth Bigley og hans to amerikanske kolleger, Eugene Armstrong og Jack Hensley.

Til sammen har mer enn 150 utlendinger blitt kidnappet i Irak så langt. De fleste er sluppet fri, ofte mot løsepenger, men minst 28 er drept.

DREPT: Halshoggingen av det tyrkiske gisselet Maher Kemal (bildet) og tolken hans ble lagt ut på ei islamistisk nettside i dag.
TRUES PÅ LIVET: Denne tyrkiske sjåføren skal være tatt som gissel av terrorgruppa Tawhid og Jihad, som truer med å drepe ham innen tre dager. Opptak av ham ble sendt på arabisk tv, nesten samtidig som opptak av drapet på hans landsmann ble lat ut på ei nettside.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media