To nye innleggelser med svineinfluensa

Dermed er minst seks personer innlagt med svineinfluensa så langt.

TO NYE TILFELLER: En mann får intensiv behandling ved Stavanger universitetssjukehus, og en mann ligger i respirator ved Molde sjukehus. Begge smittet av svineinfluensa. (Foto: Nina Hansen / Dagbladet)
TO NYE TILFELLER: En mann får intensiv behandling ved Stavanger universitetssjukehus, og en mann ligger i respirator ved Molde sjukehus. Begge smittet av svineinfluensa. (Foto: Nina Hansen / Dagbladet)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo: Ved Stavanger universitetssjukehus får en 45 år gammel mann intensiv behandling for svineinfluensa etter at smitten ble bekreftet fredag, melder Stavanger Aftenblad. Han får nå intensiv behandling ved sykehuset.

Innlagt med annen diagnose En mann i 60-åra ligger i respirator ved Molde sjukehus der svineinfluensaen ble oppdaget etter at mannen ble innlagt med en annen diagnose, melder NRK.

Situasjonen er stabil for begge to, ifølge sykehusene.

Fire personer Folkehelseinstituttet opplyste onsdag i forrige uke at fire personer da var innlagt på norske sykehus med svineinfluensa. Den yngste er en baby fra Oslo som ennå ikke har fylt ett år. De tre øvrige er alle menn; en i 60-årene fra Buskerud, en i 30-årene fra Hordaland og en i 40-årene fra Oppland.

30 personer døde Det er så langt ikke meldt om dødsfall i årets influensasesong, men under fjorårets svineinfluensasesong døde 30 personer i Norge av sykdommen.

De neste oppdaterte tallene fra Folkehelseinstituttet er ventet å komme onsdag denne uken.

(NTB)