Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terror i Manchester:

To nye pågrepet i Manchester

Politiet i Manchester skal ha funnet flere sprengladninger, og gjennomførte natt til torsdag en kontrollert sprengning i nabolaget til den mistenkte terroristen.

MISTENKT GJERNINGSMANN: Britisk politi mistenker at Salman Abedi (22) står bak selvmordsangrepet mandag kveld, som tok livet av minst 22 mennesker. Foto: AP / NTB Scanpix
MISTENKT GJERNINGSMANN: Britisk politi mistenker at Salman Abedi (22) står bak selvmordsangrepet mandag kveld, som tok livet av minst 22 mennesker. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet har i natt pågrepet to nye personer i forbindelse med terroren i Manchester mandag. Det opplyser Manchester-politiet selv på Twitter.

(Dagbladet): Politiet i Manchester har gjennomført en kontrollert sprengning i forbindelse med en husransakelse i bydelen Moss Side natt til torsdag.

Politiet bekrefter at nattas aksjon ble gjennomført i forbindelse med angrepet mandag kveld.

Moss Side er den samme Manchester-bydelen der terrormistenkte Salman Abedi (22) vokste opp og bodde sammen med sine foreldre og to søsken.

Det er gjennomført en rekke aksjoner i forbindelse med angrepet, og politiet i Manchester opplyste torsdag kveld at seks menn og en kvinne er pågrepet så langt. Den seneste pågripelsen fant sted seint onsdag kveld.

Tidlig torsdag morgen meldte politiet på Twitter at kvinnen som var pågrepet, er løslatt og at det ikke foreligger noen siktelse mot henne.

- Fant sprengstoff

Nyheten kommer få timer etter at den britiske avisa The Independent meldte at politiet har funnet flere sprengladninger i forbindelse med husransakelser etter angrepet mandag.

Politiet skal ha gjennomført minst én kontrollert sprengning, og avisa siterer sikkerhetskilder på at det er en reell mulighet for at det finnes flere bomber som ikke er oppdaget.

Independent skriver videre at det er forventet at flere personer vil bli pågrepet av politiet.

Sju pågrepet

Britiske myndigheter bekreftet tirsdag at de mistenker at Salman Abedi (22) sto bak selvmordsangrepet.

Mannens far og en annen bror er anholdt i Libya. Faren skal ikke være siktet for noe, men skal være tatt inn som vitne.

Totalt sju personer er pågrepet i Storbritannia i forbindelse med angrepet, en av disse er ifølge Abedis far den 23 år gamle broren. Ifølge libyske kilder skal også 22-åringens lillebror og far være anholdt i Libyas hovedstad Tripoli.

IS har tatt på seg ansvaret for angrepet, men dette er ikke bekreftet av andre kilder. Britisk politi mener et større nettverk står bak angrepet, selv om de mener at Abedi var den som gjennomførte det.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Hele Norges coronakart