To nye pågripelser etter Bleken-kupp

Hovedmistenkt mann og nok en kvinne tatt for kunsttyveriet i Trondheim.

ARNE NORDHEIM: Et portrett av vennen og komponisten Arne Nordheim var blant maleriene som ble stjålet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
ARNE NORDHEIM: Et portrett av vennen og komponisten Arne Nordheim var blant maleriene som ble stjålet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-åra som ble etterlyst i går for det amatørmessige tyveriet av ni malerier fra kunstner Håkon Blekens atelier i Trondheim, er pågrepet.

Også en kvinne som var sammen med mannen er pågrepet og brakt inn til avhør.

- Mannen er vår hovedmistenkte. Kvinnens rolle i saken er nok ikke klar før i ettermiddag, sier politioverbetjent Morten Johnsen ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Dagbladet.

Fra før er en annen kvinne, også i 40-åra, tatt. Hun har delvis erkjent å ha vært med på transport av de stjålne bildene, som tirsdag kveld ble funnet sammenrullet under en presenning i en bod på Heimdal utenfor Trondheim sentrum.

Alle tilhører samme rusmiljø i byen og beskrives som kjenninger av politiet.

Ytterligere detaljer omkring tyveriet, som trolig førte til ubotelige skader på åtte Håkon Bleken-malerier og ett skapt av Arthun Alstad, er foreløpig ikke kjent. Politiet håper mer vil bli klart i løpet av dagen etter at den hovedmistenkte mannen er avhørt.

Krimteknikere og Håkon Bleken selv skal granske og avgjøre tilstandene til bildene i dag. Bleken sa til Dagbladet i går at de garantert har fått store skader etter at de ble skåret ut av rammene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer