Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To nye pågripelser etter Bleken-kupp

Hovedmistenkt mann og nok en kvinne tatt for kunsttyveriet i Trondheim.

ARNE NORDHEIM: Et portrett av vennen og komponisten Arne Nordheim var blant maleriene som ble stjålet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
ARNE NORDHEIM: Et portrett av vennen og komponisten Arne Nordheim var blant maleriene som ble stjålet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-åra som ble etterlyst i går for det amatørmessige tyveriet av ni malerier fra kunstner Håkon Blekens atelier i Trondheim, er pågrepet.

Også en kvinne som var sammen med mannen er pågrepet og brakt inn til avhør.

- Mannen er vår hovedmistenkte. Kvinnens rolle i saken er nok ikke klar før i ettermiddag, sier politioverbetjent Morten Johnsen ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Dagbladet.

Fra før er en annen kvinne, også i 40-åra, tatt. Hun har delvis erkjent å ha vært med på transport av de stjålne bildene, som tirsdag kveld ble funnet sammenrullet under en presenning i en bod på Heimdal utenfor Trondheim sentrum.

Alle tilhører samme rusmiljø i byen og beskrives som kjenninger av politiet.

Ytterligere detaljer omkring tyveriet, som trolig førte til ubotelige skader på åtte Håkon Bleken-malerier og ett skapt av Arthun Alstad, er foreløpig ikke kjent. Politiet håper mer vil bli klart i løpet av dagen etter at den hovedmistenkte mannen er avhørt.

Krimteknikere og Håkon Bleken selv skal granske og avgjøre tilstandene til bildene i dag. Bleken sa til Dagbladet i går at de garantert har fått store skader etter at de ble skåret ut av rammene.

- Ja, jeg har sett rammene. De er ødelagte, sier Bleken, som tidligere har estimert verdien av bildene til å være over 1,5 millioner kroner.

- AMØTØRMESSIG: Bildene ble skåret ut av rammene da tyvene slo til mot atelieret i Dyrborgveien i Trondheim. Håkon Bleken har beskrevet kunsttyveriet som amatørmessig, etter at de påførte bildene store skader ved å skjære dem ut av rammene. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
- AMØTØRMESSIG: Bildene ble skåret ut av rammene da tyvene slo til mot atelieret i Dyrborgveien i Trondheim. Håkon Bleken har beskrevet kunsttyveriet som amatørmessig, etter at de påførte bildene store skader ved å skjære dem ut av rammene. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!