Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To nye pågripelser etter Paris-terroren

Belgisk politi slo søndag til mot et hus i Brussel og pågrep to personer som kobles til terrorangrepene i Paris forrige måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialstyrker og føderalt politi deltok i raidet, som varte i fem timer og fant sted i nærheten av den belgiske hovedstadens populære turistområde, opplyser påtalemyndigheten.

- Personene er tatt inn til avhør, opplyser Eric Van Der Sypt, en talsmann for statsadvokaten i Belgia.

Han ga ikke flere opplysninger om de pågrepne, men bekreftet at ingen av dem er Salah Abdeslam, mannen som er etterlyst verden over etter angivelig å ha deltatt i terrorangrepene i Paris.

Belgisk politi opplyser at de vil komme med en pressemelding om pågripelsene mandag. Raidet skal ha vært rettet mot et hus i utkanten av forstaden Molenbeek, kjent som et arnested for islamistisk ekstremisme i mange år.

130 personer mistet livet under angrepene mot tre steder i Paris 13. november. Abdeslam skal være den eneste av angriperne som er i live og på frifot. Han bodde tidligere i Molenbeek, men fransk etterretning tror han nå har flyktet til Syria.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media