To nye pågripelser etter ran i Skien

Politiet har pågrepet to menn de tror kan være de væpnede ranerne som la på flukt etter å ha ranet en dagligvareforretning i Skien. To andre som trolig var med på ranet, er brakt til sykehus. Én er alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har pågrepet to personer ved Eidanger i forbindelse med ranet. Vi vet ennå ikke om disse to er personene vi jakter etter, og fortsetter derfor politiaksjonen, sier politiinspektør Kjell Ove Ljosåk i Telemark politidistrikt til NTB.

Dagligvareforretningen Europris i Skien ble ranet like før klokken 20 torsdag kveld av to maskerte og bevæpnende menn. Ranerne fikk med seg en mindre pengesum før de kastet seg inn i en bil der det trolig satt to andre personer. Bilen var tidligere torsdag stjålet i Porsgrunn.

Løsnet skudd

- Ransmennene har etter at ranet skjedde kjørt utfor veien ved to anledninger. Den ene gangen endte ferden i en lysstolpe. Begge gangene truet de som var inne i bilen til seg en ny bil, forteller Ljosåk til NTB.

Det første sammenstøtet var så kraftig at to av de fire ble sittende fast i ulykkesbilen. Begge er sendt til Sykehuset Telemark i Skien.

- Den ene av dem er alvorlig skadd, opplyser Ljosåk.

Ved den andre krasjen skal ransmennene ha siktet og avfyrt skudd i retning av politiet, men ingen skal ha blitt skadd i skytingen.

På flukt

Etter skyteepisoden mener politiet de to har krysset fylkesgrensen og kjørt E18 inn i Aust-Agder.

De to mistenkte personene har imidlertid kommet kjørende i stor hastighet inn i Telemark, og er foreløpig pågrepet for villmannskjøringen. Begge er kjenninger av politiet.

Ingen skal ha blitt skadd i selve ranet. Ransmennene skal kun ha fått med seg et mindre pengebeløp.

NTB