Påkjørsel i Oslo

To nye pågripelser

Til sammen fire siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. 17-åring fengslet i dag.

STOR KRAFT: En mann i tenåra ble truffet med stor kraft av en bil i Inkognitogata bak Slottet søndag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB
STOR KRAFT: En mann i tenåra ble truffet med stor kraft av en bil i Inkognitogata bak Slottet søndag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag har politiet pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med påkjørselssaken ved Solli plass i Oslo søndag. Det er snakk om to gutter/menn på 16 og 18 år, opplyser politiadvokat Ole Kristian Holtsmark til Dagbladet.

- De ble pågrepet på sine bopeler i dag, uten dramatikk. De er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, sier politiadvokaten.

Cathrine Grøndahl forsvarer 18-åringen.

- Han nekter straffskyld, opplyser hun til Dagbladet.

Nekter straffskyld

Dermed er til sammen fire gutter/menn pågrepet og siktet i saken. I går ble en 18-åring varetektsfengslet i fire uker, mens i dag ble en 17-åring framstilt i Oslo tingrett.

POLITIADVOKAT: Ole Kristian Holtsmark er påtaleansvarlig i saken. Foto: Emilie Holtet / NTB
POLITIADVOKAT: Ole Kristian Holtsmark er påtaleansvarlig i saken. Foto: Emilie Holtet / NTB Vis mer

- Han knytter seg til hendelsen, men nekter straffskyld, og motsetter seg fengsling, opplyser 17-åringens forsvarer Magnus Brekke Svanberg til Dagbladet.

Holtsmark har begjært 17-åringen fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Tingretten har tatt begjæringen til følge, opplyser forsvarer Svanberg etter rettsmøtet.

Siktelsen er den samme for alle fire.

Fornærmede, en mann i tenåra, pådro seg kritiske skader da han ble påkjørt av en bil i Inkognitogata bak Slottet i 19-tida søndag. Det har foreløpig ikke latt seg gjøre å avhøre ham.

- Svært alvorlig

Politiadvokat Holtsmark karakteriserte i går saken som «svært alvorlig», blant annet på grunn av at bilen ifølge ham holdt høy fart under påkjørselen.

Også den hovedsiktede 18-åringen knytter seg til hendelsen, men også han nekter straffskyld, og motsatte seg politiets begjæring om isolasjon, selv om han samtykket i fengsling. Tingretten tok dette delvis til følge, og ga ham isolasjon i én istedenfor to uker.

Politiet holder kortene tett til brystet i saken, og dagens fengslingsmøte var lukket. De ønsker ikke å si noe om foranledningen til påkjørselen.

- Vi mener vi nå begynner å få et godt bilde av hendelsesforløpet, sier Holtsmark til Dagbladet.

De to sist pågrepne er ennå ikke avhørt, men politiet håper de vil avgi forklaring så fort det lar seg gjøre.