AstraZeneca-vaksinen:

To nye personer døde etter vaksinasjon

Ytterligere to personer er døde etter å ha blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To nye personer er døde av blodpropp etter å ha mottatt AstraZeneca-vaksinen. Begge de to var innlagt på Oslo universitetssykehus, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

- I dag har vi fått melding om to tragiske dødsfall ved Rikshospitalet. Det er en veldig trist beskjed, og vi håper inderlig at det ikke kommer flere tilfeller, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til Dagbladet.

Madsen ønsker ikke å kommentere dødsfallene nærmere, men bekrefter at alle de fem som har vært innlagt på Oslo universitetssykehus med det sjeldne sykdomsforløpet, er under 55 år. Det skal dreie seg om både kvinner og menn, og flere av dem er helsearbeidere.

- Legemiddelverket kan ikke utelukke at disse tilfellene kan ha en sammenheng med AstraZeneca-vaksinen, heter det i pressemeldingen.

Dagbladet har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet, som henviser til Legemiddelverket for kommentar.

Alvorlige bivirkninger

Det er registrert flere tilfeller av alvorlig blodpropp, lavt antall blodplater og blødninger hos personer som har tatt AstraZenecas coronavaksine i Norge. Legemiddelverket, Folkehelseinstituttet og Oslo universitetssykehus samarbeider nå om grundige undersøkelser av disse tilfellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer