Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To nye satellitter i Galileo-systemet utplassert

To nye satellitter er sendt ut i bane rundt jorda som ledd i utbyggingen av det europeiske GPS-systemet Galileo.

Galileo er det europeiske alternativet til GPS, og vil gi en nøyaktighet varierende fra noen centimeter til en meters margin.
Illustrasjon: ESA / SCANPIX
Galileo er det europeiske alternativet til GPS, og vil gi en nøyaktighet varierende fra noen centimeter til en meters margin. Illustrasjon: ESA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nye satellitter er sendt ut i bane rundt jorda som ledd i utbyggingen av det europeiske GPS-systemet Galileo.

Satellittene ble sendt opp fredag kveld med en russiskprodusert Sojuz-rakett fra Fransk Guyana på nordøstkysten av Sør-Amerika. Etter en nesten fire timers tur skilte satellittene og raketten lag.

Antallet Galileo-satellitter i bane er nå fire. Galileo-systemet har som mål å gjøre EU uavhengig av det amerikanske Global Positioning System, kjent som GPS, og andre systemer opprettet av Russland og Kina.

Galileo, oppkalt etter den italienske vitenskapsmannen Galileo Galilei, bygges ut av European Space Agency (ESA). Det skal etter planen være operativt i 2020 med 30 satellitter i bruk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media