Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To nye skogbranner i Trøndelag

Har ikke kontroll på brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du i området? Har du tips eller bilder? Send SMS/MMS til 2400, e-post til [email protected] eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet): Alle nødetater er på vei til Roan i Sør-Trøndelag etter melding om skog- og lyngbrann.

- Vi fikk melding om brannen klokka 13.30 i dag. Det er i sørdelen av Roan kommune, i et område som heter Skjøra, at det er meldt om en lyngbrann som ikke er under kontroll, sier operasjonsleder Rune Reinborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Et brannhelikopter og Sivilforsvaret har blitt satt inn i slokkingsarbeidet. Det er bebyggelse i området, men brannen ser ut til å spre seg i en annen retning.

- Det er beskrevet at brannen driver mot fjellet. Men vi har dårlig erfaring med hvor fort en brann kan spre seg, sier Reinborg.

Det er fortsatt svært tørt i Trøndelag, som har vært rammet av flere skogbranner i år. Vinden har også vært med på å spre brannene med høy hastighet.

- Det er ikke noe vind i det aktuelle området for øyeblikket, sier Reinborg.

Det pågår også en lyngbrann i Bessaker, som også ligger i Roan kommune, skriver Nord-Trøndelag politidistrikt på Twitter. Omfanget av denne brannen er ikke klart.

Hele Norges coronakart