To nye Statoil-ansatte i trygghet: - Gode nyheter i en vanskelig tid

Konsernsjef Helge Lund leder Statoils håndtering av gisselsituasjonen i Algerie - møtte pressen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORUS (Dagbladet): Statoil-sjefen møtte selv pressen i morges, etter at han i hele går kveld var skjermet for pressen, og jobbet intenst i Statoil-hovedkvarteret med å finne ut situasjonen for de åtte gjenværende nordmennene i Algerie.

- Jeg er glad for å kunne melde at to av våre medarbeidere i natt har kommet i sikkerhet. For seks av våre medarbeidere er situasjonen fortsatt utavklart, sier Helge Lund.

Lund oppgir altså at status er:

• Seks Statoil-ansatte er fortsatt ikke redegjort for.

• 11 Statoil-ansatte i sikkerhet - en av de to siste er nå på vei til Norge, den andre blir transportert ut i dag.

• Den skadde nordmannen som kom i sikkerhet natt til fredag landet i går i Bergen. Han er lettere fysisk skadd og får medisinsk behandling på Haukeland.

• Gruppa på 5 fra In Aménas som først kom i trygghet er på pårørendesenteret i Bergen
m
• Mens tre algeriske ansatte er i sikkerhet i Algeries hovedstad Alger.

- Gode nyheter - Dette er gode nyheter i en vanskelig tid, men situasjonen er fortsatt uavklart for seks av våre kollegaer. Dette er en internasjonal terroraksjon med store dimensjoner, sier Lund.

Han påpeker at også BP og Sonatrach - som driver anlegget i In Aménas sammen med Statoil - er kraftig preget.

- Vi har fått opplyst nå på morgenen at Stratevac-flyet som norske myndigheter har sendt ned vil bli satt inn i redningsarbeidet i In Aménas.

- Selv har jeg de siste timene hatt mange samtaler med olje- og gassministeren og hans folk i Alger, og hatt kontakt med konsernsjefene i BP og Sonatrach. I tillegg gjør vi alt for å følge opp de berørte og de pårørende, sier Lund.

- I ørkenen På spørsmål om å bekrefte opplysninger om at en av de to som sist ble reddet tilbragte flere timer i ørkenen før vedkommende kom i trygghet, ville Lund verken bekrefte eller avkrefte dette.

Han ville heller ikke noe konkret svar på Dagbladets spørsmål om de to ble bragt i trygghet av andre, eller reddet seg selv.

Lund gjentok nok en gang hvor krevende det er å få bekreftet og sikker informasjon.

- Vårt eget kriseteam jobbet i Alger hele natten, sammen med beredskapsteamet her på Forus, sier Lund.

Utenriksminister Espen Barth Eide møter pressen - siste nytt fra Algerie. Følg situasjonen live i Dagbladets nyhetsstudio.

GODE NYHETER: Statoil-sjef Helge Lund holdt i morges pressekonferanse om den siste utviklingen i gisseldramaet i Algerie i Statoils hovedkvarter på Forus i Stavanger. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GODE NYHETER: Statoil-sjef Helge Lund holdt i morges pressekonferanse om den siste utviklingen i gisseldramaet i Algerie i Statoils hovedkvarter på Forus i Stavanger. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer