To nye tatt for terror

Seint i går kveld pågrep London-politiet to nye terrormistenkte i den britiske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble pågrepet i Clapham og Stockwell i London og settes i forbindelse med det mislykte terrorangrepet 21. juli.

London-politiet jakter nå desperat på en forbindelse med det dødelige terrorangrepet 7. juli, og det mislykte bombeforsøket to uker seinere, og gjør alt for å forhindre et tredje angrep.

De siste dagene har de pågrepet personer nesten hver dag.

Bar bombene

Osman Hussein (27), som ble pågrepet i Roma, ble i går siktet for internasjonal terrorisme i Italia. Italiensk politi tror ikke at 27-åringen er del av noe internasjonalt terrornettverk.

Ifølge anti-terror-sjef Carlo de Stefano i Roma, virker det som om familien hans er nettverket hans. Han skal ha hatt kontakt med familien sin mange ganger under flukten fra London til Italia.

Det gjorde det lett å spore han opp, og blir betegnet av som amatørmessig.

Mannen skal ha innrømmet at han bar bombene, men at han ikke mente å skade noen.

To nye tatt for terror

To ulike celler

Britiske etterforskere har også pågrepet 18 andre etter angrepene 21. juli. Politiet mener de har tatt de fire mennene som de tror sto bak de mislykte bombene 21. juli.

Ifølge etterretningsekspert Alex Standish i tidsskriftet Jane`s Intelligence Digest, kan det være snakk om to ulike celler som har utført to ulike terrorangrep uten å vite at de rapporterer til samme leder.

De mistenkte etter det første angrepet var hovedsakelig av pakistansk opprinnelse, mens de pågrepne etter det andre var annengenerasjonsinnvandrere fra Øst-Afrika.