To nye terrormistenkte arrestert

To menn på 25 og 28 år pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Totalt er sju pågrepet etter helgas tre terroraksjoner i Storbritannia.

Nå er to menn på 25 og 28 år arrestert, melder BBC.

De to mennene antas å ikke være skotske statsborgere. Ifølge John Malcolm i Strathclyde politidistrikt, er pågripelsene et resultat av gårsdagens intensive politijakt etter terrormistenkte.

- Dette fortsetter å være en etterforskning som går fort fram, og jeg er takknemlig for publikums utholdenhet og støtte i disse vanskelige tider, sier Malcolm til BBC.

Hus i Houston, nær Paisley i Staffordshire, hvor en av de arresterte doktorene bodde, gjennomsøkes.

Mandag ble et område nær Chesterton sperret av. Det var der den pågrepne doktor Mohammed Asha levde. Han jobbet på Royal Shrewsbury Hospital og Princess Royal Hospital i Telford, og ble arrestert på motorveien i Cheshire lørdag kveld.

Doktor Asha ble pågrepet sammen med en kvinne på 27, iført burka. Kvinnen antas å være Ashas kone, melder Sky News.

Asha fikk legelisensen i Jordan i 2004 og kom til Storbritannia året etter.

Britene våknet i dag opp til høynet terrorberedskap etter at en Jeep Cherokee lastet med gassbeholdere braste inn i dørene på terminalbygget på Glasgow-flyplassen i går.

Etterforskerne forsøker nå å spore bevegelsene til jeepen med registreringsnummeret L808RDT.

TERRORFRYKT: Terrorberedskapen i Storbritannia er nå på høyeste nivå, og politiet ber publikum kaste et vaktsomt blikk på alt unormalt i sine omgivelser.
TERRORFRYKT: Terrorberedskapen i Storbritannia er nå på høyeste nivå, og politiet ber publikum kaste et vaktsomt blikk på alt unormalt i sine omgivelser. Vis mer

Gårsdagens angrep kom to dager etter at to Mercedeser med bensin, gass og nagler ble funnet utenfor en nattklubb i London og i en gate like ved.