To nye terrortiltalte

To til er siktet for drapsforsøk etter det mislykkede bombeforsøket i London, ytterligere én mann er arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ibrahim Muktar Said (27) er mistenkt for å ha prøvd å detonere en bombe på en buss øst i London. Politiet tror også at Ramzi Mohammed står bak bombeforsøket på t-banen ved Oval stasjon, skriver Associated Press.

De to mennene er siktet for sammensvergelse for drap og drapsforsøk. Politiet mener de satte mange liv i fare ved å bruke sprengstoff som også kunne medføre store ødeleggelser.


Ny terrorist pågrepet
 

Politiet sa søndag at de arresterte en mistenkt muslimsk militant. Mannen ble arrestert etter at han ble utlevert fra Zambia, melder AP.


London-politiet arresterte Haroon Rashid Aswat (30) på en amerikansk utleveringsordre. Anklagen går ut på at han skal ha satt opp en terroristleir i Oregon som skulle  trene til  hellig krig i Afghanistan, har London-politiet uttalt. 

Dette skal han ha gjort i samarbeid med andre i tidsperioden oktober 1999 til april 2000.

Politiet i Zambia skal ha avhørt ham om 20 telefonsamtaler fra mannens sørafrikanske mobiltelefon til noen av de fire mistenkte selvmordsbomberne i 7. juli-angrepet på London, melder AP. Politiet mistenkter derfor at Aswat er tilknyttet disse terroristene og  angrepet.