Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

To nye tilfeller i Norden

Onsdag kveld har det blitt bekreftet to nye tilfeller av coronasmitte i Norden: Ett i Sverige og ett i Finland.

ISOLAT: Dersom en corona-smittet pasient kommer til Norge, vil vedkommente høyst sannsynlig havne her - på isolatavdelinga på Ullevål sykehus. Reporter: Trym Mogen. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Onsdag kveld opplyser Sahlgrenska sykehus i Götebrog at en person har testet positivt for smitte av coronaviruset. Dette skjer etter at personen har vært på besøk i Nord-Italia.

I en pressemelding skriver sykehuset at personen ble syk tre dager etter hjemkomsten, og at vedkommende deretter oppsøkte helsevesenet.

Tidligere onsdag ble det også bekreftet et nytt tilfelle i Finland. En finsk kvinne som hadde vært på reise i Milano i Italia ble påvist smitte da hun kom tilbake til Helsinki.

Pasienten er satt i isolasjon på sykehuset med symptomer på feber. Vedkommende skal likevel være i god form.

CORONAVIRUSET I NORGE: Coronaviruset kan allerede være i Norge, sier fagdirektør ved FHI, Frode Forland. Video: Per Ervland og Madeleine Liereng /Dagbladet TV Vis mer

Norsk student smittet

I tillegg bekreftet Folkehelseintstituttet tidligere onsdag at en norsk student i Italia var blitt påvist coronasmitte. Mannen har milde symptomer, ifølge FHI.

- Personen er bosatt i Italia, og følges opp av italiensk helsevesen, opplyser de og legger til at de er i dialog med italiensk helsevesen.

Italia er det landet i Europa som har blitt hardest rammet av viruset med 12 bekreftede dødsfall og over 300 tilfeller av smitte. I tillegg til i Italia, har det også blitt påvist smitte i England, Frankrike, Tyskland, Belgia, Kroatia, Sverige, Finland, Romania, Sveits, Nord-Makedonia og Østerrike.

I Norge har 100 personer blitt testet for smitte, og alle resultatene har vært negative. Tirsdag ba FHI det norske helsevesenet om å forberede seg på en alvorlig epidemi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!