To nye uker etter å ha presset mc-fører ut av veien

To menn siktet for drapsforsøk på Outlaws-medlem.

VAR PÅ VEI TIL ET STEVNE: Flere Outlaws-medlemmer kjørte sammen på vei til arrangementet Planke MC i Fredrikstad 1.mai i år, da den siktedes Ford Mondeo kjørte inn i følget. Bilen skal ha vært borti sykkelen til den fornærmede 42-åringen flere ganger, før mc-føreren mistet kontrollen og kjørte ut av veien. 
Arkivfoto: SCANPIX
VAR PÅ VEI TIL ET STEVNE: Flere Outlaws-medlemmer kjørte sammen på vei til arrangementet Planke MC i Fredrikstad 1.mai i år, da den siktedes Ford Mondeo kjørte inn i følget. Bilen skal ha vært borti sykkelen til den fornærmede 42-åringen flere ganger, før mc-føreren mistet kontrollen og kjørte ut av veien. Arkivfoto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

To menn som er siktet for drapsforsøk etter at en motorsykkel kjørte ut på Hvaler 1. mai ble i dag varetektsfengslet i to nye uker.

Politiet i Østfold hadde bedt om fire ukers varetektsfengsling av de to mennene, men Fredrikstad tingrett fant altså at to uker var tilstrekkelig.

En 48 år gammel mann som er medlem av MC-klubben Outlaws ble alvorlig skadd da han ifølge politiets siktelse ble presset av veien av en bil på Hvaler 1. mai.

De to siktede, en 29-åring som var bilsjåfør og en 22-åring som var passasjer, har vært varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll siden ulykken 1. mai.

- Vi ønsker ikke at de siktede skal kunne påvirke bevisene i saken, sa politiadvokat Elin Fossum til NRK som begrunnelse for politiets begjæring om fire ukers utvidelse av fengslingen.

Forsvareren til 29-åringen, Torjus Torjussen, sier at hans klient stiller seg uforstående til drapssiktelsen, men uttaler at dagens kjennelse utgjør en halv seier for ham og hans klient.

Både Torjussen og Anders Vesteng, som forsvarer den siktede 22-åringen, begjærte sine klienter løslatt under dages fengslingsmøte.

Politiet jobber videre med å studere telefonlogger og kartlegge hvem de siktede var i kontakt med før hendelsen.

(NTB)