To nye ungdom på isolat

Ytterligere to ungdommer har fått symptomer på svineinfluensa på 4H-leiren i Breim. - Kaotisk og krevende, sier 4H-generalsekretær.

SENDES HJEM: 4H-leiren på Breim er blitt gradvis avvviklet etter at svineinfluensa brøt ut blant flere av deltakerne. I morgen kveld skal hele leiren være tømt for ungdommer. Foto: 4H / SCANPIX
SENDES HJEM: 4H-leiren på Breim er blitt gradvis avvviklet etter at svineinfluensa brøt ut blant flere av deltakerne. I morgen kveld skal hele leiren være tømt for ungdommer. Foto: 4H / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I dag er to nye ungdommer plassert på isolat på Reed skole i Breim i Sogn og Fjordane etter at det brøt ut svineinfluesna blant leirens 1700 deltakere fredag kveld.

Fem fikk dra hjem Fem ungdommer har i dag fått slippe ut av isolatet og er blitt hentet hjem av foreldre. 57 ungdommer sitter fortsatt på isolat, men ingen av dem er så syke at de trenger legeoppsyn.

- De som ikke lenger har feber eller andre symptomer, får slippe ut så lenge de har foreldre som kan hente dem. Men de får ikke kjøre offentlig transport og må holde seg innendørs i sju dager. Foreldrene som henter dem må bruke munnbind, sier Astrid Solberg, generalsekretær i 4H, til Dagbladet.137 på TamifluI tillegg til de isolerte ungdommene, er 200 leirdeltakere med kroniske sykdommer blitt undersøkt av lege.

- 75 av disse får nå forebyggende Tamiflu-behandling, sier Solberg.

Dermed har hele 137 ungdommer fått tamiflubehandling på Breim de siste dagene.

Kaotisk og krevendeSolberg beskriver situasjonen etter at svineinfluensaen brøt ut som kaotisk og krevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer