To nye vådeskudd på politistasjoner i Østfold

Skarpe skudd utløst ved uhell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vådeskuddene som politiet i Østfold nå har meldt inn, har kommet inne på en politistasjon etter at vedtaket om midlertidig bevæpning ble innført i november i fjor.

De to tilfellene skjedde 8. februar og 4. juli, begge gangene inne på en politistasjon. Det siste tilfellet er meldt inn for Spesialenheten for politisaker til vurdering.

- Det er viktig å understreke at de to skuddene har gått av i forbindelse med kontrollert nedspenning av våpnene, inne på en politistasjon. Det er ikke snakk om vådeskudd ute blant publikum eller i forbindelse med trening, sier politimester Steven Hasseldal i Østfold politidistrikt i en pressemelding fra politidistriktet.

Vådeskuddet 8. februar skjedde inne på våpenrommet på Halden politistasjon. Det andre skjedde i garasjen på politihuset på Grålum i Sarpsborg. Begge hendelsene er meldt inn til Politidirektoratet.

For å redusere risikoen for skade på personer og materiell dersom skudd går av i forbindelse med kontrollert avtrekk skal det nå utplasseres nedspenningskasser på alle politistasjonene og lensmannskontorene i Østfold politidistrikt, opplyser politidistriktet.

Så langt i år er det nå registrert 19 vådeskudd med politivåpen i ulike politidistrikter, alle uten personskade.
NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram