To omkom da småfly styrtet

Knut Erik Aalberg (60) og Arve Henriksen (30), begge fra Trondheim, omkom da et Cessna 150 småfly styrtet i Trondheimsfjorden søndag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå er vi 100 prosent sikre på at ingen har overlevd, sier operasjonsleder Dag Hjulstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no ved 23-tiden søndag kveld.

Letemannskapene har funnet vrakdeler, et flysete og en loggbok etter havariet.

Leting

Politiet og mannskaper fra Sivilforsvaret leter rutinemessig langs fjordarmen for å finne ting som har med flyet å gjøre.

- Møtet med sjøen var hardt ifølge vitner, forteller lensmann i Frosta, Atle Matre, til NTB søndag kveld.

Flyet hadde en høyde på rundt 200 meter da det styrtet.

En miniubåt startet like før klokka 20 søk i området, som er markert med et stort oljeflak fra det havarerte flyet.

- Letingen vil fortsette til flyet blir funnet, sier operasjonsleder Arne Hafstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Sjødybden der flyet styrtet er rundt 90 til 100 meter. Havarikommisjonen er varslet om ulykken og er på vei til ulykkesstedet.

Ifølge Sven Åkervik i Værnes flyklubb, som disponerer flyet, var flygingen en såkalt utsjekkstur for at den ene av de to pilotene skulle friske opp og dokumentere kompetansen. Begge pilotene skal være erfarne flygere.

Så flyet styrte

Oddgeir Alstad (30) og to andre personer fra Frosta så flyet styrte i sjøen, rundt en kilometer fra land. De tre gikk tur på Fånestangen på Frosta.

- Flyet gikk i ring før det gikk rett i sjøen i løpet av sekunder. Alt vi hørte var motorduren, sier Alstad til NTB.

Han forteller at de omgående ringte alarmsentralen og fortalte hva de hadde sett. Deretter dro de ut med båt for å se etter vrakdeler.

- Men alt vi kan se er oljeflekker og litt skum, sa Alstadved 14.15-tiden. Da befant det seg tre til fire redningsbåter i området.

Tok av kl. 10.50

Flyet med de to om bord tok av fra Værnes klokka 10.50 for å gjennomføre en times flytur før det igjen skulle ha landet på Værnes. Ved 11.30-tiden observerte Alstad og de to andre personene at det lille flyet gikk rett i sjøen ved Fånestangen.

Det ble straks satt i verk en stor redningsoperasjon med Sea King-helikopter, en luftambulanse og en redningsskøyte.

NTB

Søkte etter overlevende: To menn omkom trolig etter at småflyet deres styrtet i Trondheimsfjorden. Mannskaper lette utover kvelden etter de savnede.