To omkom i flystyrt

Mikrofly styrtet i Lakselv i Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): To personer omkom da mikroflyet de satt i styrtet like ved flyplassen i Lakselv i Finnmark onsdag ettermiddag. Ulykken skjedde like etter klokken 16.

– Tårnet på flyplassen fikk inn en nødmelding fra mikroflyet klokken 16.15. Det ble umiddelbart sendt ut et helikopter, og etter en halvtimes tid fant man vraket. Begge de to om bord hadde mistet livet i ulykken, de døde trolig momentant, sier pressemedarbeider Lisbet Kristine Hansen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vraket ble funnet om lag fem kilometer fra flyplassen, nordøst for Lakselv. Mikroflyet lå delvis i sjøen, og ble etter hvert heis på land.

– Man fryktet at flyet skulle komme til å synke, og derfor ble det flyttet noe, sier Hansen.

– Flyet tok av fra flyplassen klokken 16.02, og styrtet altså etter få minutter. Vi antar at det var snakk om en treningstur i området, sier Hansen.

Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, og man vet ikke hva som forårsaket ulykken. Ifølge vitner skal flyet ha falt rundt 100 meter før det styrtet. Det var pent vær med nordlig bris i området, og ikke spesielt vanskelige flyforhold.

Mikroflyet var av typen ICP Savannah, og hadde kun plass til to personer.

Vestfinnmark politidistrikt etterforsker nå saken. Norsk Aero Klubb vil også granske hendelsen. (ANB)