Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To omkom i helikopter-styrt

Helikopterflyger Magne Fjelnset (48) fra Trondheim og Dag Hjelmark (44) fra Råde i Østfold omkom da et Bell 214 helikopter havarerte i Meløy kommune i Nordland i dag. Årsaken til havariet er ennå ikke klarlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to var på vei til et løfteoppdrag i Glomfjord da helikopteret plutselig styrtet i et myrområde i Steinvoll-Skogrein-området. Da redningsmannskapene og brannvesenet kom fram, brant det i helikopteret og de to om bord ble funnet omkommet.

- Etter det vi har fått opplyst, skal observatører på bakken ha sett at noe falt fra helikopteret. Maskinen gikk i en skarp sving før den gikk i bakken.

Kabel kuttet

- Vi vet også at en av tre kabler på en løypestreng er kuttet, men har ingen formening om hvordan det har skjedd. Årsaken til ulykken blir det opp til Havarikommisjonen å finne fram til, sier administrerede direktør Bjørn Moe i Lufttransport i Tromsø som eier ulykkeshelikopteret.

Havarikommisjonen for sivil luftfart sendte i ettermiddag en flyoperativ inspektør og en flyteknisk inspektør til havaristedet. I morgen vil de undersøke helikopteret og området der havariet skjedde.

Solid helikopter

Ved Luftfartinspeksjonen får NTB opplyst at Bell 214-helikoptre har vært i drift i Norge i 20 år.

- Dette har vært solide maskiner. Såvidt jeg kan erindre, har vi ikke hatt havarier med denne typen helikoptre tidligere, sier avdelingssjef i Luftfartsinspeksjonen, Asbjørn Seterbakken, til NTB.

Et øyenvitne rapporterte om havariet til politiet i Bodø kl. 12.16, og Hovedredningssentralen ble varslet umiddelbart. Lensmannens folk var på havaristedet 20 minutter etter at ulykken ble meldt. Redningshelikopteret

var på stedet etter 35 minutter, opplyser pressetalsmann Finn Bjørnar Hansen ved Hovedredningssentralen til NTB.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!