To omkom i helikopter-styrt

Helikopterflyger Magne Fjelnset (48) fra Trondheim og Dag Hjelmark (44) fra Råde i Østfold omkom da et Bell 214 helikopter havarerte i Meløy kommune i Nordland i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to var på vei til et løfteoppdrag i Glomfjord da helikopteret plutselig styrtet i et myrområde i Steinvoll-Skogrein-området.

Helikopteret tilhørte selskapet Lufttransport i Tromsø.

- Etter det vi har fått opplyst, skal observatører på bakken ha sett at noe falt fra helikopteret. Maskinen gikk i en skarp sving før den gikk i bakken. Vi vet også at en av tre kabler på en løypestreng er kuttet, men har ingen formening om hvordan det har skjedd. Årsaken til ulykken blir det opp til Havarikommisjonen å finne fram til, sier administrerende direktør Bjørn Moe i Lufttransport.

- Mannskapet hadde begge lang erfaring med det enmotors Bell 214-helikopteret de fløy, opplyser Sørensen.

Solid helikopter

Havarikommisjonen for sivil luftfart sendte i ettermiddag en flyoperativ inspektør og en flyteknisk inspektør til havaristedet. I morgen vil de undersøke helikopteret og området der havariet skjedde. Ingen kan

foreløpig antyde noe om årsaken.

Ved Luftfartinspeksjonen får NTB opplyst at Bell 214-helikoptre har vært i drift i Norge i 20 år.

- Dette har vært solide maskiner. Såvidt jeg kan erindre, har vi ikke hatt havarier med denne typen helikoptre tidligere, sier avdelingssjef i Luftfartsinspeksjonen, Asbjørn Seterbakken, til NTB.

Øyenvitne

Et øyenvitne rapporterte om havariet til politiet i Bodø kl. 12.16, og Hovedredningssentralen ble varslet umiddelbart. Lensmannens folk var på havaristedet 20 minutter etter at ulykken ble meldt. Redningshelikopteret

var på stedet etter 35 minutter, opplyser pressetalsmann Finn Bjørnar Hansen ved Hovedredningssentralen til NTB.

Da redningsmannskapene og brannvesenet kom fram, brant det i helikopteret og de to om bord ble funnet omkommet.

(NTB)