To omkom i helikopter-styrt

Helikopterflyger Magne Fjelnset (48) fra Trondheim og Dag Hjelmark (44) fra Råde i Østfold omkom da et Bell 214 helikopter havarerte i Meløy kommune i Nordland i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to var på vei til et løfteoppdrag i Glomfjord da helikopteret plutselig styrtet i et myrområde i Steinvoll-Skogrein-området.

Helikopteret tilhørte selskapet Lufttransport i Tromsø.

- Etter det vi har fått opplyst, skal observatører på bakken ha sett at noe falt fra helikopteret. Maskinen gikk i en skarp sving før den gikk i bakken. Vi vet også at en av tre kabler på en løypestreng er kuttet, men har ingen formening om hvordan det har skjedd. Årsaken til ulykken blir det opp til Havarikommisjonen å finne fram til, sier administrerende direktør Bjørn Moe i Lufttransport.

- Mannskapet hadde begge lang erfaring med det enmotors Bell 214-helikopteret de fløy, opplyser Sørensen.

Solid helikopter

Havarikommisjonen for sivil luftfart sendte i ettermiddag en flyoperativ inspektør og en flyteknisk inspektør til havaristedet. I morgen vil de undersøke helikopteret og området der havariet skjedde. Ingen kan

foreløpig antyde noe om årsaken.

Ved Luftfartinspeksjonen får NTB opplyst at Bell 214-helikoptre har vært i drift i Norge i 20 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer