Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To omkom i Kirkenes

TROMSØ (Dagbladet): Begge bilførerne, en eldre mann og en ung kvinne, omkom i en front mot front-kollisjon utenfor Kirkenes i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på Europavei 6, omlag én kilometer utenfor Kirkenes sentrum i retning Hesseng, rett før klokka 19 i kveld.

En eldre mannlig bilfører omkom momentant da hans Opel Rekord kom over i motgående kjørefelt, der den kolliderte front mot front med en Golf. Ulykken skjedde på en rett og oversiktelig strekning.

Golf'en ble ført av en ung kvinne, som ble fraktet til Kirkenes sykehus med omfattende skader. Men livet hennes stod ikke til å redde.

- Hun var bevisstløs, men fortsatt i live, da redningsmannskapene skar henne ut av vraket. Hun døde på operasjonsbordet litt etter klokka 21, opplyste vaktsjef Svein-Erik Jacobsen ved Sør-Varanger politidistrikt til Dagbladet ved 21.30 i kveld.

- Redningsaksjonen var komplisert. Det tok én time før mannskapene klarte å skjære løs den hardt skadde kvinnen, sa vaktsjef Jacobsen.

Kirkenes sykehus forberedte seint i kveld å sende den hardt skadde kvinnen til Regionssykehuset i Tromsø med ambulansefly. Hun døde etter at legene hadde kjempet for livet hennes i ca én time.

- Det ser ut til at Opel Rekord'en, som kom fra Kirkenes, skjente over i motgående kjørefelt og forårsaket kollisjon med Golf'en, sier politiets vaktsjef Jacobsen.

Tilstanden til den ca 25 år gamle mannlige passasjeren i Golf'en skal være stabil. I motsetning til kvinnen var han ved bevissthet mens redningsmannskapene jobbet for å få dem løs.

Den omkomne mannen var 59 år gammel og hjemmehørende i Kirkenes-området. Den omkomne kvinnen var 26 år og bosatt i selve Kirkenes.