To omkom i storbrann i Lier

To personer er funnet omkommet etter at det natt til søndag brøt ut brann i tre nabohus i Lier.

To omkommet i Brann i Lier. Brannen er under kontroll, ingen er savnet. To er skadet. Vis mer

- Da brannvesenet gjennomsøkte byggene klokka 4.05 fant de to personer omkommet. Det er ikke opplysninger om ytterligere personer som er savnet, sier operasjonsleder Espen Reite i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet klokka 06.35 søndag morgen.

Han opplyser at de pårørende er varslet.

- De ivaretas nå av kommunens kriseteam. For øyeblikket ønsker vi ikke å si noe mer om alder eller identitet på de omkomne, sier Reite.

En kvinne, som befant seg i andre etasje i et av husene, skal ha klart å hoppe ut av et vindu Hun er til behandling på Drammen sykehus. Hun skal ha pådratt seg et mulig beinbrudd.

Ni hus evakuert

Nødetatene ble varslet om brannen klokka 00.38, og det var en stund stor fare for at brannen skulle spre seg videre til andre nærliggende hus. Ni andre boliger ble derfor evakuert. Beboerne der er innkvartert på hotell i Drammen.

Ifølge operasjonslederen kan det virke som brannen først startet i ett hus, så spredde seg til de to andre.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

SLUKNINGSARBEID: Brannmannskaper jobber med å slukke den store brannen i Lier i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLUKNINGSARBEID: Brannmannskaper jobber med å slukke den store brannen i Lier i Buskerud natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Kriseteam tilkalt

- Den videre etterforskningen vil forsøke å kartlegge årsaken, sier Reite til Dagbladet.

– Kommunens kriseteam er tilkalt fordi det er så mange berørte. I tillegg er nødetatene sterkt representert, og vi har luftambulanse på stedet, forteller Reite til NTB.

Han forteller også at mange skueslystne dukket opp til stedet.

– Vi opplever det som krevende og oppfordrer dem til å forlate stedet slik at nødetatene får arbeidsro, sier han.