Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To omkom og seks hardt skadd i bussulykke

HØNEFOSS: Årskonferansen for de 350 ansatte i ISI Norge og deres ledsagere fikk en trist slutt søndag kveld. To menn omkom og seks ble hardt skadd da en av bussene selskapet hadde chartret kolliderte med en personbil på E16 ved Heradsbygda nord for Hønefoss i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse søndag kveld sa politiinspektør Ole Robøle ved Ringerike politidistrikt at årsaken til sammenstøtet ikke var klarlagt. Det er på det rene at det var føreren av personbilen og føreren av bussen som omkom i ulykken. De hardest skadde passasjerene skal ha sittet på bussens venstre side, bak sjåføren. Flere passasjerer måtte skjæres ut av bussen, som tilhører selskapet Bærumsbuss.

Det er ikke kjent hvor mange passasjerer som totalt var i bussen, men 33 personer ble brakt til Ringerike sykehus etter ulykken. Det var to personer i personbilen. Passasjeren er blant seks med alvorlige skader.

Ifølge politiet skjedde ulykken på en rett veistrekning i en 80-sone. Det var god sikt og tørr veibane der ulykken skjedde.

Ulykkesbussen reiste fra Beitostølen ved 15-tiden søndag ettermiddag. Alle i bussen skal være bosatt i Oslo-området.

To i følge

Administrerende direktør i Bærumsbuss, Odvar Waaler, sier at det var to busser som kjørte i følge. En buss kom rett bak ulykkesbussen som var en 89-modell Scania Classic.

Waaler opplyser at ulykkesbussen ble EU-kontrollert 26. november. Etter kontrollen har bussen gått 3.500 kilometer. I alt har bussen gått 500.000 kilometer, noe Waaler understreker ikke er mye for en buss.

- Vi har ikke fått hundre prosent klarhet i hvem den omkomne sjåføren er. Hvis det er den vi tror det er, er det snakk om en meget erfaren sjåfør, sier Waaler.

Bærumsbuss har opprettet en krisegruppe på kontoret på Bekkestua i Bærum der sjåfører og andre ansatte søndag kveld møtte opp for å få klarhet i hva som hadde skjedd.

Helgetur

Avdelingsdirektør i ISI Norge, Andreas Rømming, opplyser at helgeoppholdet på Beitostølen var et bedriftsarrangement for alle firmaets ansatte med ledsagere fra kontorene i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim. Firmaet hadde leid åtte turbusser gjennom Turbilsentralen, fire av bussene var fra underleverandrøren Bærumsbuss.

- Passasjerene i ulykkesbussen opplevde sammenstøtet som svært dramatisk. Plutselig var det kaos i bussen. Alle er preget av situasjonen som er oppstått, men våre ansatte ser ut til å takle ulykken på en fin måte, sier Rømming.

Firmaet ISI Norge er et konsulentselskap i it-bransjen. Firmaet har 350 ansatte og er datterselskap av svenske Enator A/S.

Selskapet har opprettet informasjonssentraler på alle sine fire kontorer i Norge, der pårørende kan henvende seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!