Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To omkom på SS Norway

En brann og eksplosjon ombord i cruiseskipet SS Norway har krevd flere menneskeliv. Det var 2135 passasjerer ombord da ulykken skjedde ved kaia i Miami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært varierende opplysninger om hvor mange som døde i ulykken ombord i SS Norway. NTB melder i kveld at det var to filippinske sjømenn som omkom, mens CNN rapporterer at tre mennesker måtte bøte med livet. Skipet lå til kai i Miami da det plutselig smalt.

I tillegg er 17 personer skadd i ulykken ombord i cruiseskipet, tilstanden for flere av dem skal være alvorlig.

Brannen og senere eksplosjonen skjedde i maskinrommet i cruiseskipet.

- Fire personer er bekreftet døde. De var alle fra Filippinene og arbeidet i maskinrommet, i likhet med de 17 som ble skadd. Vi jobber nå med å finne ut om noen av de skadde er norske, sier informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet til NTB. Han opplyser videre at dette er en ren ulykke som ikke har noe med terrorisme å gjøre.

Bryllupsreise

Jake Dakota fra Dunedin feiret sin ett års bryllupsdag ombord i SS Norway da ulykken skjedde.

- Det var rundt 7 på morgenen, vi sov da vi hørte flere høye smell. Vi befant oss rundt to etasjer under området hvor eksplosjonene skjedde, forteller Dakota til tv-stasjonen Bay News 9.

Cruiseskipet eies av rederiet Norwegian Cruise Line's.

Ifølge passasjerene gikk strømmen ombord etter eksplosjonen, og hele skipet ble mørklagt. Cruiseskipet fikk slagside etter eksplosjonen, men ifølge det norske generalkonsulatet skal ikke skipet ha fått store skader.

Det var 2135 passasjerer ombord i skipet da ulykken skjedde, men ingen av dem skal ha kommet til skade.

SS Norway

  • Het opprinnelig SS France og ble kjøpt opp av Knut Kloster i 1977.
  • Den gang var det verdens største cruiseskip
  • Klosters Cruise ble senere til Norwegian Cruise Line, NCL.
  • NCL ble for tre år siden solgt til asiiatiske Star Cruises etter hard budkamp.
  • Norway ble overført til cruisefart i Alaska. Men etter terrorangrepet 11. september 2001, ble skipet tilbakeført til Miami.
    Kilde: Aftenposten

SS Norway hadde ankommet til Miami klokka 5 i dag tidlig lokal tid. Brannen begynte rundt to timer senere, og eksplosjonen etterpå kan ha blitt forårsaket av en damplekkasje.

Brannvesenet i Miami fikk kontroll over brannen etter en time. Passasjerene forlot skipet to timer etter at brannen brøt ut.

- Alt er under kontroll. Så langt ser det ut til at det dreier seg om en ulykke, sier talskvinnen for kystvakta i Miami Anastasia Burns.

HJEMMEHAVN: SS Norway på havna i Miami i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media