To omkommet i utforkjøring på Stord

Svært vanskelig redningsarbeid på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer mistet livet da et vogntog torsdag morgen kjørte utfor veien ved Ådlandsbrua på E39 på Stord.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 3.49. Meldingen gikk ut på at et nordgående vogntog hadde kjørt ned en skråning og endt opp ved elva.

- Én person er erklært død på stedet. Kjønn og alder er ikke bekreftet, opplyser operasjonsleder Trond Olav Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

En annen person ble også funnet på stedet. Politiet mener dette er den antatte føreren av vogntoget. Denne personen lå under styrehuset.

Arbeidet med å frigjøre personen tok tid på grunn av vanskelig terreng. Men klokken 6.30 opplyste politiet at også denne personen hadde mistet livet.

- Personen som antas å ha vært fører av vogntoget er frigjort og erklært død, opplyser Friberg.

Det ble tidlig torsdag gjennomført søk i elva med dykkere uten at flere personer ble funnet. Politiet meldte om svært vanskelig redningsarbeid på stedet.

Mye diesel hadde trolig forsvunnet ut i elva og det ble derfor i morgentimene iverksatt tiltak i forbindelse med akutt forurensing.

Vogntoget som kjørte utfor veien natt til torsdag er registrert i utlandet. Statens vegvesens ulykkesgruppe hadde tidlig torsdag morgen ankommet stedet for undersøkelser.

(NTB)