Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To omkommet og mange skadd i trafikkulykke mellom buss og bil

Kolliderte i Fet kommune.

TO DØDE - 28 SKADD: Ulykka, som skjedde på fylkesvei 170 i Fet kommune i kveld har krevd to menneskeliv. Mange er skadd og fraktet til sykehus. Foto: Peder Gjersøe.
TO DØDE - 28 SKADD: Ulykka, som skjedde på fylkesvei 170 i Fet kommune i kveld har krevd to menneskeliv. Mange er skadd og fraktet til sykehus. Foto: Peder Gjersøe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer har omkommet og mange er skadd i en trafikkulykke i Fet kommune. Det skriver Politiet på Romerike på Twitter.

Det er en buss og en pickup som har kollidert på fylkesvei 170 ved Heia i Fet kommune i Akershus. Veien er nå stengt i begge retninger.

- Det pågår redningsarbeid på stedet. Veien er stengt i begge retninger, sier jourhavende jurist Åse Kjustad Eriksson i Romerike politidistrikt til NTB. Situasjonen er uoversiktlig akkurat nå, sier politiets innsatsleder på stedet, Ketil Lund, til Romerikes Blad.

Politiet på Romerike skriver at 28 personer er evakuert fra bussen. 15 kjøres til skadelegevakta på Ahus, 13 kjøres til mottaket på Ahus.

- Det er fortsatt uoversiktlig på stedet og det er for tidlig å si hva som har skjedd, sier Kjustad Eriksson til Dagbladet.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 19.21.

Lokalavisa Romerikes Blad skriver at veistrekninga har vært omstridt i årevis på grunn av det høye antallet ulykker og kaller den «dødsmila».

Politiet har ikke konkudert med hva som er årsak til ulykken.

STORE SKADER: Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsak til ulykken. Foto: Peder Gjersøe
STORE SKADER: Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsak til ulykken. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

- Det er fortsatt uklart. Vi har etterforskere på stedet som skal finne ut av dette, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Taylor i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Det var én person i personbilen. Politiet har ingen opplysninger om at det har vært vanskelige kjøreforhold på stedet på tidspunktet da ulykken skjedde.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Trond Brekke i Ruter var det en buss som kjørte rute 881 fra Lillestrøm mot Bjørkelangen som var involvert i ulykken, og at det er Nettbuss som opererer denne strekningen for Ruter.

- Vi har kontakt med operatøren, og vurderer å sette beredskapsgruppe, sier Bakke.

Regiondirektør i Nettbuss for Oslo- og Akershus-området, Per Nilsen, sier til Dagbladet at de har lite informasjon om passasjerene som var involvert i ulykken, og skadeomfanget.

- Vi har nettopp vært i dialog med politiet, men de er forsiktige med å gi informasjon. Vi vet lite nå, men dette er helt klart alvorlig.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media