To omkomne fra sunket lastebåt funnet

Hovedredningssentralen i Sør-Norge regner med at alt håp er ute for å finne overlevende etter «Ulsund-forliset». Leteaksjonen ble avsluttet ved 17.30-tiden i kveld. Bare to omkomne av et mannskap på sju er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer ikke til å gjenoppta leteaksjonen. Vi har bedt skip i området om å være på utkikk, sier assisterende redningsleder Grete Ovnerud ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Sola til NTB. Dårlig vær gjorde letearbeidet svært vanskelig i dag. - Det var sterk kuling, nord-nordvestlig vind på 34 knop og 4-5 meter høye bølger. Dette gjorde at enkelte båter ikke kunne være med i leteaksjonen, blant annet ble det for tøft vær for en redningsskøyte, sier hun.Mannskaper fra et redningshelikopter hadde ved 23.30-tiden sjekket to redningsflåter uten å finne overlevende ombord.

Hovedredningssentralen på Sola (HRSS) mottok nødrop fra 1.500-tonneren over Farsund Radio klokka 21.27, og er sikker på at skipet har sunket. «Ulsund» meldte da den sendte nødsignal at skipet hadde slagside og tok inn vann.

Dårlig vær

Ifølge pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen på Sola er det store mengder vrakgods i området, blant annet redningsvester som flyter i sjøen. Det er svært dårlig vær, med stiv kuling i området.

Det er sju skip i havområdet der «Ulsund» gikk ned. Et dansk helikopter kommer også til assistanse. Kystvakskipet «Nordsjøbas» er dirigert til området, men ventes ikke å komme fram før 03.30 natt til lørdag.

«Ulsund» eies av Kittelsen Shipping og er hjemmehørende i Stathelle, ifølge Hovedredningssentralen på Sola. De to omkomne og fem savnede er finske sjøfolk som arbeidet for en finsk operatør.

<B>TO DØDE - FEM SAVNET «Ulsund» sank i går kveld utenfor den værharde Lista-kysten.