To omkomne ved Prekestolen

To omkomne ble funnet i ura under Prekestolen i Rogaland i dag. De to ungdommene forsvant etter at de ble kjørt opp til det kjente landemerket lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi etterforsker saken som mistenkelig dødsfall, men har ingen grunn til å tro at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier seksjonsleder Olaus Østbø på kriminalavdelingen ved Stavanger Politidistrikt.

Vil ikke ut med identiteten

Politiet vil ikke si noe mer om identiteten til de to omkomne, men bekrefter at den unge mannens bankkort er funnet, og at man har vært i kontakt med pårørende.

I går ettermiddag ble det satt i gang en leteaksjon etter de to etter at en gruppe tyske turister kom over det tomme teltet deres på Prekestolen.

De to omkomne ble funnet av en alpin redningsgruppe 20 meter fra hverandre i ura under den 600 meter høye Prekestolen i Lysefjorden.

Mandag kveld observerte mannskapet på et Sea King redningshelikopter et menneske og en jakke i ura omtrent 300 meter under Prekestolen.

Redningshelikopteret måtte mandag kveld gjøre vendereis på grunn av dårlig vær. Kraftig snøvær og mørke umuliggjorde videre søk.

Kjørt opp lørdag kveld

To omkomne ved Prekestolen

De to ble kjørt inn til Prekestolhytta lørdag ettermiddag av en drosje. Drosjesjåføren har forklart at han hentet paret, en mann og en kvinne ved ferjekaia på Tau hvor båten fra Stavanger legger til.

De to fortalte drosjesjåføren at de skulle overnatte i telt på Prekestolen.

Kvinnen var ikke vært kledd for fjelltur. Ifølge drosjesjåføren hadde hun kåpe, fotsid kjole og platåsko.

ernst.larsen@dagbladet.no