To Oslo-menn løslatt etter metanolavhør

To menn som ble pågrepet i Oslo i forbindelse med metanolsaken mandag, ble tirsdag kveld løslatt av politiet etter at de var blitt avhørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi opprettholder siktelsen mot de to mennene for ulovlig kjøp og salg av metanolholdig sprit, men det er ikke grunnlag for å fengsle dem, sier fungerende narkotikasjef, Anne-Karin Hannevold i Oslo politidistrikt, til NTB.

- De to mennene har i avhørene gitt oss mange interessante spor som vi kan jobbe videre med, sier Hannevold. Men foreløpig kan politiet ikke si hvor den metanolforgiftede spriten som er spredt rundt i Østfold og Oslo, opprinnelig kommer fra.

Tirsdag ble nok en person i Oslo pågrepet mistenkt for kjøp og salg av metanolholdig sprit. Denne personen skal også avhøres av politiet.

I Moss skal politiet onsdag avgjøre om de skal begjære varetektsfengsling for en tidligere siktet i metanolsaken. Mannen ble tirsdag brakt inn til nye avhør fordi politiet mener han har gitt uriktige opplysninger i tidligere avhør, opplyser politiinspektør Jon Aga i Østfold politidistrikt.

Trolig nytt tilfelle i Østfold

En 44 år gammel mann fra Fredrikstad ble lagt inn på Sykehuset Østfold i Fredrikstad ved 14.30-tiden med mistanke om metanolforgiftning. Tilstanden hans skal være god.

- Vi må foreløpig avvente svaret på metanolprøven, men inn til videre behandler vi ham som om han er metanolforgiftet, sier seksjonsoverlege Odd Helge Hunderi ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad.

Mannen ble umiddelbart satt under dialysebehandling.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer