To overlevde flykrasj

De må ha hatt englevakt det kvinnelige besetningsmedlemmet og den ene passasjereren som overlevde flykrasjet i Nigeria i dag. Rundt 126 personer fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruteflyet som tilhørte Executive Airline Services styrtet i et tett befolket området under innflyvning til flyplassen og styrtet i den nord-nigerianske byen Kano.

På mirakuløst vis overlevde to av de 76 ombord. De første rapportene tydet på at det var 105 passasjerer ombord, men det tallet er senere redusert til 69 passasjerer og 7 besetningsmedlemmer.

Nødutgang

- Jeg trodde jeg ikke hadde en sjanse. Jeg var omringet av flammer. Jeg hadde flaks og satt ved nødutgangen, slik fant jeg veien ut, sa den ene overlevende ifølge CNN.

Ifølge CNN har 74 omkomne blitt hentet fram fra flyvraket. Rundt 10 hus skal ha blitt jevnet med jorda da flyet av typen BAC 111-500 braste i bakken. En moske i området Gwammaja skal også ha blitt ødelagt i flyulykken.

To øyenvitner hevder at flyet vinglet fra side til side allerede under take-off.

Det nigerianske innenriksflyet var på vei fra hovedstaden Lagos til Kano da det fløy inn i to bygninger i et tett befolket boligområde i Kano. Det ble ikke umiddelbart meldt hva som kan ha vært årsaken til flyulykken.

50 på bakken

Det brøt ut brann da flyet krasjet, og rundt 50 personer omkom i sine egne hjem.

Det har lenge kommet mye kritikk av flysikkerheten i Nigeria, og enkelte ambassader forbyr sine ansatte å reise med enkelte av de nigerianske flyselskapene.

Den forrige store flyulykken i Nigeria fant sted i 1996. Da styrtet en Boeing 727 under innflyging til Lagos, og 143 mennesker omkom, melder NTB.

MIDT I BYEN: Passasjerflyet tok trolig livet av 50 personer på bakken.
ENGSTELIG: Denne moren leter desperat etter sitt lille barn.