Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To overlevende hentet ut av jordskjelvruinene i Taiwan

Over to døgn etter jordskjelvet i Taiwan er en mann og en kvinne hentet levende ut fra ruinene av en boligblokk som kollapset i Tainan sør i landet.

REDDET UT: Redningsmannskapene har funnet 35 døde etter jordskjelvet i Taiwan, de fleste av dem i ruinene av en sammenrast bygning i Tainan sør i landet. Bildet viser en mann som ble reddet ut av bygningen over to døgn etter jordskjelvet. Foto: Ritchie B. Tongo/EPA/NTB Scanpix
REDDET UT: Redningsmannskapene har funnet 35 døde etter jordskjelvet i Taiwan, de fleste av dem i ruinene av en sammenrast bygning i Tainan sør i landet. Bildet viser en mann som ble reddet ut av bygningen over to døgn etter jordskjelvet. Foto: Ritchie B. Tongo/EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, Tsao Wei-ling, ble funnet liggende under sin døde ektemann, mens deres to år gamle sønn lå omkommet i nærheten av paret. Noen timer senere ble Li Tsung-tian berget ut av den kollapsede bygningen som opprinnelig var 17 etasjer høy.

Så langt er det funnet 35 døde mennesker etter skjelvet, 33 av dem i ruinene av bygningen Tainan.

Mandag blir alle redningsressurser satt inn ved den kollapsede boligblokken. Mannskapene håper å finne flere overlevende blant de 115 personene som fortsatt er savnet etter skjelvet.

- Vi vil ikke gi opp selv de minste muligheter, sier den lokale tjenestemannen Wang Ting-yu.

Over 500 personer ble skadd av jordskjelvet, som rammet Taiwan ved 4-tiden lørdag morgen (lokal tid). Om lag 100 av disse lå fortsatt på sykehus søndag kveld.

Både den sittende presidenten, Ma Ying-jeou, og Tsai Ing-wen, som nylig vant presidentvalget i Taiwan, besøke katastrofeområdet mandag.

- Vi må kartlegge hvilke bygninger som må forsterkes, og vi må fortsette å sikre dem mot katastrofer, sa Tsai under sitt besøk.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram