Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To på cella

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres programkomité kommer til å foreslå at det skal være to på cella i fengslene, ifølge VG. Slik vil Høyre fjerne soningskøene. Partiet viser til at det er 1800 mennesker i soningskø her i landet. Dommene er imidlertid relativt korte, i gjennomsnitt 70 dager. Det vil med andre ord ikke bli noen langvarig tilværelse for samboerne.

Vi syns likevel dette er et reaksjonært standpunkt. Et fengselsopphold tar i vårt system primært sikte på å rehabilitere dem som er kommet på skråplanet av en eller annen grunn. Det krever at også fanger blir behandlet med respekt og verdighet. Så vidt vi kan se er det ingen kriminalpolitiske resonnementer bak forslaget. Det er ikke noe forslagsstillerne vil ha fordi det gir en bedre kriminalomsorg. Det har utelukkende et praktisk sikte: å få bort soningskøene, og skal være kortsiktig. Men soningskøene vil alltid være der hvis ikke fengslene er dimensjonert for den kriminelle tilstand i samfunnet. Det er fengsler som mangler, ikke dobbeltceller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media