«PYRAMID FUCK»: Ifølge den danske fotografen Andreas Hvid tok han og en venn seg opp på toppen av Kheopspyramiden seint i november. Egyptiske myndigheter har nå iverksatt etterforskning av saken. Video: Andreas Hvid via CNN Vis mer

To pågrepet etter å ha hjulpet nakne dansker ved pyramide

En kamel-eier og en kvinne er pågrepet av egyptisk politi, siktet for å ha hjulpet to dansker med å bestige Kheopspyramiden. Paret kledde seg nakne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den pågrepne kvinnen har i avhør sagt at hun satte det danske paret i kontakt med kamel-eieren, som fraktet dem til stedet på ulovlig vis på kveldstid 29. november. De to innrømmer at de var med på en ulovlig handling og blir stilt for retten, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet i Kairo.

I en video på YouTube har den danske mannen som besteg pyramiden, filmet klatringen på vei opp. Deretter tar kvinnen av seg toppen sin. Paret har også tatt bilde av seg selv der de ligger nakne på hverandre, med blikkene rettet mot Kheopspyramiden.

– En 7.000 år gammel sivilisasjon har blitt gjort om til et sengelaken, har en oppgitt egypter tvitret.

Etter å ha kommet hjem til Danmark har 23 år gamle Andreas Hvid forklart overfor Ekstra Bladet at han i flere år hadde drømt om å bestige Kheopspyramiden, og å ta et nakenbilde på stedet. Han opplyser også til avisen at kvinnen ikke er hans kjæreste, og at de ikke hadde sex.

Det er forbudt å bestige pyramider i Egypt. En tysk turist ble i 2016 nektet innreise til landet på livstid etter at han hadde lagt ut videoopptak der han besteg en pyramide.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer