Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To pågrepet etter at syklist ble funnet død

I Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer er pågrepet etter at en død mannlig syklist ble funnet i Hordaland onsdag. Det melder Bergensavisen.

Politiadvokat Kjetil Tomren bekrefter dette overfor Dagbladet.

- To menn er siktet i saken, opplyser han.

Nye opplysninger

I en pressemelding sendt ut i 11.40-tida presiserer politiadvokaten at de to mennene er siktet for «hensettelse eller å forlate en person i hjelpeløs tilstand».

Den avdøde mannen i 40-åra ble funnet av passerende bilister i Masfjorden i Nordhordland i 01-tida. Han lå i grøfta med sykkelen ved siden av seg.

Dødsfallet ble i utgangspunktet etterforsket som en ulykke, men politiet ser nå på hendelsen som en mulig kriminell handling, etter at nye opplysninger er kommet fram.

- De siktede ble avhørt som vitner 16. mai, men fikk underveis endret status og ble besluttet pågrepet om kvelden 16. mai, opplyser Tomren i pressemeldingen.

De to siktede skal seinere i dag framstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett, og Tomren opplyser at han vil begjære en fengslingsperiode på to uker.

Begge mennene nekter straffskyld, melder NTB.

- Unge menn

Ifølge Bergens Tidende er de mennene unge, og mistenkt for å ha kjørt på syklisten, men unnlatt å varsle nødetatene før de passerte åstedet for andre gang en stund etter.

Politiadvokat Tomren bekrefter at dette inngår i en teori etterforskerne jobber ut fra.

- Siktelsen innebærer at politiet på nåværende tidspunkt mener det er skjellig grunn til å mistenke at de siktede har kjørt en bil som har vært i kontakt med syklisten eller på annen måte forårsaket at syklisten forulykket, og deretter forlot stedet uten å hjelpe ham, skriver han.

Etterforskningslederen understreker at det er tidlig i etterforskningen.

- Det utelukkes ikke at ulykken skjedde av årsaker som ingen kan klandres for, skriver han.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media