To pågrepet etter båtpåkjørsel - kritisk for 18-åring

To ungdommer stakk av etter en båtulykke. En 18-åring er alvorlig skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 18 åringen fra Mandal ble påført alvorlige skader etter en båtkollisjon natt til søndag. To personer i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og sitter nå i avhør. Begge er kjenninger av politiet.

Fikk hodeskader Sammen med 13 andre ungdommer i alderen 16-19 år var 18-åringen i ferd med å legge til ved en restaurant ved utløpet av Mandalselva da det smalt.

Ungdommene satt i to ulike båter da en ukjent båt kom opp i høy hastighet langs den ene båten.

- Da båten kjørte forbi tresnekken svingte den plutselig og kjørte rett inn mot plastbåten som lå i forkant, sier Tor Åge Tronstad, konstitituert stasjonssjef i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at båten deretter kjørte tvers over plastbåten. 18-åringen som satt foran i båten ble truffet slik at han falt i vannet.

Etterhvert oppdaget de andre at 18-åringen var borte. Flere hoppet deretter ut i det mørke vannet for å lete. 18-åringen ble senere funnet under vann med klærne viklet inn i tresnekkens propell. Kort tid senere fikk ambulansepersonell i gang pust og puls. Men 18-åringen hadde vært under vann i flere minutter og hodeskader tydet på at han allerede var bevisstløs da han falt i vannet, forteller kommunelege Stein Grytten til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alvorlige skader 00.52 natt til søndag kom første melding om at en båt var blitt påkjørt fra AMK til politiet.

- Det kom en annen båt bakfra og traff dem i baugen slik at den 18 gamle mannen falt over bord. Båten som kjørte på dem forsvant deretter fra stedet, sa operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt til NTB natt til søndag.

To-tre av dem falt i vannet og en av dem forsvant. 18-åringen ble liggende flere minutter i vannet. Dykkere, luftambulanse og politipatrulje ble sendt til stedet.

01.07 var dykkere i vannet og 01.12 drev ambulansepersonell gjenopplivning av 18-åringen på stedet.

Ved 1.30-tiden var luftambulanse fra Arendal på stedet og personen ble da tilført surstoff. 18-åringen først sendt i luftambulanse til Sørlandet sykehus og deretter til Ullevål universitetssykehus.

16.45 søndag var mannen fremdeles under intensivbehandling. Skadene er ifølge sykehuset alvorlige og tilstanden er ustabil.

To pågrepet Politiet har i løpet av dagen avhørt flere vitner for å finne ut hva som har skjedd og for å finne føreren av båten som stakk avgårde etter påkjørselen. Det var mye folk på land i nærheten da ulykken skjedde og politiet måtte holde flere personer unna stedet hvor livredning pågikk.

- En båt uten styrekonsoll på mellom 14 og 19 fot med to til tre personer i, stakk etter ulykken. Politibåten i Mandal har letet etter båten i natt uten å finne den, sa operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt, til fvn.no tidligere i dag.

I ettermiddag resulterte vitneavhør til at to personer ble pågrepet.

Tronstad forteller at de to ble pågrepet i Mandal og at de nå er i gang med avhør.

Det skal ikke være noe som tyder på at kollisjonen var tilsiktet, ifølge Tronstad.

- Det ser ut til at det vart en ren ulykke. En annen spørsmål er om dette var forsvarlig kjøring, sier Tronstad.

Han forteller at det foreløpig ikke er mulig å si om de to var påvirket under ulykken.

- Dette vil trolig bli avklart i morgen. Men det har gått såpass lang tid at det er vanskelig å si noe om eventuell alkoholpåvirkning, sier Tronstad.