Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To pågrepet etter brann i vernet gårdsbygning i Oslo

To personer behandles for røykskader.

FREDET: Det brenner i Nordre Trosterud gård barnehage i Oslo. Bygget er fredet.  Foto: Brann- og redningsetaten i Oslo.
FREDET: Det brenner i Nordre Trosterud gård barnehage i Oslo. Bygget er fredet. Foto: Brann- og redningsetaten i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet to personer som mistenkes for å ha startet en brann på Nordre Trosterud gård i Oslo. Skadene på bygningen er omfattende.

- Vi har kontroll på to gjerningspersoner som har startet en brann her, sier Oslo-politiets innsatsleder Steinar Syversen til NRK.

Nødetatene ble varslet om brannen i 16.20-tiden torsdag. Brannen startet i et uthus, men spredte seg etter hvert til en av sideveggene i hovedbygningen på gården, som tidligere har vært brukt som barnehage. To personer blir undersøkt for røykskader.

- Vi har to stykker som er på sykehus nå. De kom springende til for å prøve å slukke brannen, opplyser Syversen. Ifølge Kulturetaten i Oslo kommune ser det ut til at skadene er omfattende.

- Vi er på stedet for å kartlegge skadene, skriver etaten i en pressemelding. Tidligere i år utlyste Kulturetaten et kulturkonsept for Nordre Trosterud gård for å få kulturaktiviteter inn i bygningen.

Hele Norges coronakart