To pågrepet etter dødsfall i Haugesund

52-åring funnet død i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er pågrepet og siktet etter at en 52-årig svensk statsborger ble funnet død på Risøy i Haugesund i dag tidlig.

De to, en kvinne i midten av 50-åra og en mann i midten av 20-åra, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. De to var til stede i leiligheten der mannen ble funnet, angivelig etter en fest på stedet.

Politiet betegnet straks dødsfallet som mistenkelig, og i hele dag har kriminalteknikere drevet teknisk etterforskning i leiligheten i Sundgata, mens de to pågrepne har sittet i avhør. Nå har altså statusen endret seg til siktet for begge to.

- Det var funn på åstedet som førte til siktelsen, sier politiadvokat Thor Kåre Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Eksakt hvilke funn som er blitt gjort, vil ikke politiadvokaten utdype.

Det var de to siktede selv som ringte AMK-sentralen i Haugesund og varslet om dødsfallet, og ble pågrepet på stedet. Det skal ikke ha vært andre personer til stede enn dem og avdøde.

- Men vi ønsker å få slått dette fast gjennom den videre etterforskningen, sier Buberg.

Dødsårsaken er så langt en gåte; det er ikke tegn til ytre vold på 52-åringen.

- Derfor skal han obduseres allerede i kveld, vi håper den foreløpige obduksjonsrapporten vil gi oss svar, sier politiadvokaten.

ÅSTEDET: Det var i denne leiligheten i Sundgata på Risøy at den 52-årige svenske mannen ble funnet død like før klokka 08 i morges. Foto: TOR ANDRÉ JOHANNESSEN/SCANPIX
ÅSTEDET: Det var i denne leiligheten i Sundgata på Risøy at den 52-årige svenske mannen ble funnet død like før klokka 08 i morges. Foto: TOR ANDRÉ JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Den avdøde, som har bodd i Haugesund i lang tid, skal ha vært gjest i leiligheten. De to siktede, som nå sitter på politihuset i Haugesund, er ifølge Buberg kjent av politiet fra før.

To pågrepet etter dødsfall i Haugesund